Vad är arbetsförmedlingar?

Många människor upptäcker det kan finnas en märkbar skillnad mellan att hitta ett jobb och starta en karriär. Utmaningen är att veta när man ska ta ett jobb för att överleva och när du ska hålla utkik efter en kvalificerad position baserat på inneboende kompetens och utbildning. Det är här bemanningsföretag spelar in. Bemanningsföretag fungerar som mellanhänder mellan arbetstagare och arbetsgivare, med det uttalade målet att matcha företagens behov med arbetstagarnas kompetens och intressen. Bemanningsföretag kan vara privatägt eller sponsras av statliga eller federala arbetskraft avdelningar.

Offentliga arbetsförmedlingar fungerar också som clearinghouses för lokal fabrik sökande. Stora företag har ofta ansökningsformulär som en förberedelse för nya rundor för att hyra eller andra utbyggnader av sin arbetsstyrka. Arbetsförmedlingar, särskilt de som sponsras av statliga myndigheter, har tillräckligt med personal för att behandla tusentals ansökningar, till skillnad från företagens egna mänskliga resurser avdelningar. Arbetslösa uppmuntras starkt att besöka bemanningsföretag för att fylla ut en mängd program.

bemanningsföretag också upprätthålla en databas av utbildad, semi-kvalificerad och okvalificerad arbetskraft finns att hyra. När en potentiell arbetsgivare sänder ett specifikt arbete öppning med byrån, alla registrerade sökande med matchande färdigheter kan få ett telefonsamtal eller mail-kort meddelar dem denna öppning. Personal i bemanningsföretag kan göra en mini-intervju eller ge intresserade sökande mer information om tjänsten. Ibland bara kommer meddelandet att en adress och kontaktinformation, och det är upp till sökanden att vidta åtgärder för en intervju direkt med potentiella arbetsgivare.

privata arbetsförmedlingar utföra många av samma tjänster, men de är mindre benägna att vara överarbetad och underbemannad. Sökande fyller i detaljerade informationsblad, som täcker alla deras de färdigheter och erfarenheter sysselsättning. Dessutom kan de sökande får också utbildning i återuppta skriftligen intervjuer färdigheter och presentation. Det kan också finnas vissa anlagstest finns för att fastställa den sökandes starkaste kompetens.

privata arbetsförmedlingar också kan ha etablerade relationer med lokala arbetsgivare, vilket gör det lättare för de sökande att komma förbi den första omgången av visningar. Privata arbetsförmedlingar kan också erbjuda tillfälligt arbete tjänster, så att arbetstagarna att tjäna överlevnad pengar tills något mer lönsamma eller som uppfyller blir tillgänglig. Tillfälliga jobb uppdrag kan innebära simpla arbetskraft i en fabrik inställning eller nybörjar kontorsarbete som datainmatning eller arkivering. Så användbart som dessa tjänster kan vara, privata arbetsförmedlingar kan ta ut avgifter för förmånen att ha ditt namn med i databasen. Det lönar sig att ställa frågor innan han ingår avtal med privata arbetsförmedlingar. Fall inte för otroligt löften om högavlönade jobb med liten eller ingen erfarenhet som krävs.

bemanningsföretag bör ses som kompletterande källa för ditt jobbsökande, inte nödvändigtvis ditt enda alternativ. Att hitta arbete genom bemanningsföretag är ofta en lek med siffror-hundratals andra sökande kan ha fått samma jobb leder, så var beredd på filmvisningar och intervjuer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.