Vad är Upphandling Consulting?

upphandling Consulting är en professionell tjänst som tillhandahålls av personer som har stor erfarenhet och expertis inom olika aspekter av upphandling. Upphandling, eller köpa, är processen att välja leverantörer och teckna avtal om köp av varor och tjänster genom ett företag. De typer av varor och det sammanlagda dollar värdet av kontraktet varierar kraftigt beroende på bransch och företag storlek.

Utöver traditionell upphandling har systemimplementering ökat kraftigt efterfrågan på upphandling konsulter. Dessa konsulter skall ämnesexperter, kunna ge råd företaget och för personal som bästa praxis är och hur man använder systemet för den största fördelen. Denna aspekt av upphandling omfattar också utformning och användning av elektronisk upphandling eller system upphandling. Dessa verktyg blir allt populärare som ett sätt att öka effektiviteten och förbättra insynen i verksamheten organisationen.

Det finns tre huvudsakliga typer av företag som erbjuder upphandling konsulttjänster: stora multinationella företag, företag boutique och leverantörsspecifika konsultföretag. Alla konsultföretag ge tillgång till ämnesexperter, som anlitats för att utföra en viss uppgift eller funktion och sedan gå vidare till nästa uppdrag. De tjänster av en konsult brukar krävas under omständigheter där den egna personalen saknar den kompetens som krävs för att en ändring av den nuvarande affärsprocesser. Förhoppningen är att konsulten kommer att lämna i slutet av uppdraget, och de återstående personalen kommer att stödja den nya affärsprocesser eller system.

Upphandling konsulter reser mycket, arbetar för företag som har en av tre primära behov: upphandlingspolicy översyn, förbättring av nuvarande affärsprocesser, eller genomförande av ett upphandlingssystem. Även om det finns många vägar till att bli en upphandling konsult, all upphandling konsulter har eftergymnasial utbildning, yrkes-certifiering, och betydande praktik på upphandling.

På upphandlingsområdet Consulting har vuxit snabbt under de senaste fem åren och förväntas uppleva fortsatt tillväxt för de närmaste 10 till 15 år. Tillämpningen av välkända upphandling koncept har visat sig att rädda företag som både faktiska kostnader och arbetstid. Besparingar är ofta kommit genom förbättrad affärsprocesser eller förhandling och kräver inte en sänkning av tjänster.

När du väljer ett fast upphandling konsulttjänster, be om en detaljerad projektplan och granska återupptar av konsulterna till projektet. Se till att det finns en projektledare med erfarenhet och auktoritet till projektet för att säkerställa att konsulten har de verktyg som krävs för att slutföra jobbet och behåller fokus på uppgiften.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.