Vad är Sociala direkt insättning?

En lönesumma direkt insättning är ett förfarande som ger en arbetsgivare att elektroniskt översända en arbetstagarens nettolön till ett eller flera bankkonton. Utnyttja denna process för att kompensera de anställda för deras arbete bidrar till att förenkla pappersarbete och eliminerar behovet för den anställde att hitta en möjlighet att manuellt deponera lönecheck. Användningen av löneavgifter direkt insättning har blivit vanligare under senare år och är speciellt populär bland företag som väljer att lägga ut lönelistan uppgifter till en leverantör.

Med hjälp av det direkt insättning strategi att ge lön och löner till de anställda har förenklats genom användning av Internet-teknik. Små företag som avtal med en löne tjänsteleverantör vanligtvis kan ladda upp information om den kommande lönelistan med en viss dag i veckan. Den avlöningstjänsten hanterar beräkningen av källskatt, försäkringspremier eller andra avdrag och tjänster en online-rapport om den slutgiltiga strukturen för löne-verksamhet för den lönebetalningsperiod.

Genom att koppla ihop bankuppgifter med varje anställd konto i lönesumma programmet är det möjligt för löne direkt insättning tjänst att fördela nettolön bland mer än ett konto. Det är inte ovanligt att anställda måste nu tillhandahålla kontonummer för sparande samt kontroll-konton. Förutsatt att löne-tjänsten tillhandahålls lönelistan uppgifter i tid, utför tjänsten elektronisk inlåning för varje anställd på eftermiddagen innan det officiella avlöningsdag. Detta gör det möjligt för bankerna att skicka insättningar på konton på det faktiska avlöningsdag. I sin tur anställda kan använda sig av dessa medel stängningsdags om utstationering datum.

Många tjänster som övervakar löner funktioner förser varje medarbetare med tillgång online till sina betala historia för innevarande år. I detalj omfattar bruttolönen som intjänats under respektive period, tillsammans med en uppdelning av alla undanhålla verksamhet och beloppet av nettolön postat i varje bankkonto som anges i databasen för den anställde. Det är inte ovanligt att en löne direkt insättning service att förse arbetstagaren med en papperskopia kvitto för varje avlöningsperiod som återspeglar alla typer av förvärvsförmågan aktivitet.

Ett antal åtgärdsprogram löne programvara också tillåta arbetsgivare som hanterar löne funktioner internt att upprätta elektroniska överföringar av nettolöner till bankkonton i samband med varje anställd fil. Liksom lönetjänster dessa programvaror inleda vanligtvis lönelistan direkt insättning på eftermiddagen innan den löneperiod, som gör det möjligt för de medel som anslås på själva avlöningsdag. Programmet hanterar även arbetet med att skapa papperskopia kvitton för varje anställd, samt att skapa rapporter löneskatt som kan skrivas ut när och om det behövs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.