Vad är Personaluthyrning?

Tillfällig personal och arbetstagare som hyrs på kort sikt. Dessa människor är ofta informellt kallas "temps" på många arbetsplatser. Tillfälliga arbetstagare anlitas för att fylla i för ordinarie personal som kan vara sjuka eller på semester. De är också ofta anlitade att hjälpa till med en plötslig ökning av arbetsbörda för ett företag. Tillfälligt anställda arbetar inom många områden, bl. a. informationsteknik (IT), juridiska frågor, sjukvård, arbete och tjänster mat.

Den tid en tillfälligt anställd arbetar för ett företag varierar kraftigt. I vissa fall tillfälligt anställda arbetar för bara en timme eller två en dag eller ett par dagar i veckan under flera månader eller längre. I andra situationer då arbetsplatsen, kan tillfälliga arbetstagare arbetar heltid, men bara stanna på företaget under några veckor. Det är också möjligt för ett företag att anställa en vikarie för en enda dag eller händelse. Flexibiliteten i timmar och ofta kort tid på arbetsmarknaden innebär att de som vill att anlitas som tillfällig personal måste vara flexibel i sitt arbetsschema.

Även om inte alla som söker ett jobb kan vara flexibla de timmar och dagar de arbetar, tillfälliga arrangemang kan fungera bra för vissa jobb jägare. Till exempel, om ett jobb kräver tillfällig personal för att arbeta från kl 10:00 till 02:00 dagligen eller ett par dagar i veckan, kan detta vara ett perfekt schema för en förälder med barn i skolåldern. Ett kortsiktigt arbete eller en med begränsade tider kan också ge dem som vill få mer erfarenhet i en karriär en möjlighet att möta mindre konkurrens än de hade sannolikt i en heltid inom sitt område.

Många online elever som lär sig kursmaterial via Internet-baserade program i sin egen takt hitta tillfällig personal jobb tilltalande. Dessa studenter kan ställa sina egna timmar och få arbetslivserfarenhet samtidigt som du tjänar pengar för att gå till sina levande eller kostnader skolan. Mat service och arbetskraft-baserade företag som vill ha arbetare med ett minimum av erfarenhet är mer benägna att anställa studenter än arbetsgivare med tillfälliga anställningar som redan kräver välutbildade, erfarna medarbetare, till exempel för jobb i IT och vård.

Personal förvaltningsbolag kallade temporära bemanningsföretag ofta leverans temp arbetskraft till företag. Några av dessa byråer arbetar med ett brett spektrum av affärsbehov typer, medan andra ger tillfällig personal placering i en bransch, exempelvis juridiska eller medicinska. Tillfällig personal arbetsförmedlingar ofta anlitar arbetskraft genom att placera annonser på nätet ljuger eller på sina egna webbplatser, liksom i lokala tidningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.