Vad är PR-reklam?

Säljfrämjande reklam är en av flera reklam verktyg som används för att locka intresse i en produkt eller tjänst linje genom att erbjuda konsumenterna ytterligare incitament för att göra ett köp. Reklam marknadsföring kan åta sig olika former, med de mest populära alternativen är att erbjuda presentreklam eller säljfrämjande giveaways på något sätt. Även om processen av PR reklam kan innebära extra kostnader på den främre, bidrar detta tillvägagångssätt ofta att skapa kundlojalitet som håller konsumenterna kommer tillbaka efter reklamkampanjen är klar.

Reklamartiklar giveaways anses vara en effektiv strategi för marknadsföring reklam. I huvudsak giveaway kampanjer gör det möjligt för konsumenten att få någonting för ingenting. Som ett exempel, den klassiska "köp en få en gratis"-metoden ofta fångar upp konsumenternas ögon som vill få mer valuta för sina pengar. Genom att skaffa två verk för kostnaden för en, konsumenterna är mer benägna att prova produkter som kostar lite mer per enhet än jämförbara produkter. Om de hittar produkten är av högre kvalitet än andra märken, de är mer benägna att köpa produkten igen, även efter det att PR-kampanjen är över.

På samma sätt, presentreklam är en annan säljfrämjande reklam knep som ger konsumenten möjlighet att få något utan att behöva betala för det. En tillämpning av denna strategi innebär att erbjuda någon typ av attraktiva vara eller tjänst vid köp av en annan produkt till ordinarie pris. Till exempel, om tre flaskor barbecuesås köps, kan konsumenten få en tre pund påse kycklingbröst gratis.

Samma tillvägagångssätt för att erbjuda gåvor används ofta i detaljhandeln inställningar intresserar konsumenterna i nya produkter. Ett företag som tillverkar cologne kan erbjuda konsumenten ett antal prov-stora flaskor med nyare produkter tillsammans med inköp av en etablerad doft. Tillverkaren av en linje med golfklubbor kan erbjuda ett paket av golfbollar när konsumenten köper en ny putter. Idén om en fri gåva för att köpa något som redan är önskvärt tilltalar många konsumenter och kommer ofta hjälpa till att stimulera ökad försäljning.

En annan form av PR-reklam handlar om att ge bort saker med företagets logotyp, slogan, eller namn på dem. Dessa är ofta gratis saker som är användbara i hemmet eller på kontoret. PR-material såsom pennor, kan skrivbord kalendrar, glasunderlägg, och även föremål såsom dator påsar vara utrustad för att hålla namnet på det företag framför konsumenten regelbundet. Detta tillvägagångssätt bidrar till att öka chanserna för att nästa gång konsumenten behöver en produkt som erbjuds av företaget han eller hon kommer att uppmana det som nu är ett välbekant företag snarare än shopping med konkurrenterna.

Produkt reklam är ett av de sätt som företag ta kontakt med och behålla kunder. Säljfrämjande reklam bidrar till att stödja denna första reklam för produkter med ytterligare incitament för att ge produkterna ett försök. Genom att vädja till människans önskan att utnyttja ett fynd, denna säljfrämjande inslag av reklam bidrar till att öka chansen för fortsatt framgång och hålla igång företaget under många år framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.