Vad är Nöjd Medarbetar?

medarbetarenkät är ett mått på hur nöjda arbetstagare med sitt arbete och arbetsmiljön. Att hålla moralen hög bland arbetare som kan vara till oerhörd nytta för alla företag, så lycklig arbetstagare kommer att vara mer benägna att producera mer, ta färre lediga dagar och vara lojala mot företaget. Det finns många faktorer att förbättra eller bibehålla hög medarbetarundersökningar, vilket klokt arbetsgivarna gör klokt i att genomföra.

För att mäta medarbetarundersökningar kommer många företag har obligatoriska besiktningar eller ansikte mot ansikte möten med anställda för att få information. Båda dessa taktiker har för-och nackdelar, och bör väljas med omsorg. Undersökningar är ofta anonyma, så att arbetstagarna större frihet att vara ärlig utan rädsla för det återverkar. Intervjuer med företagsledningen kan kännas som en övermäktig, men om det på rätt sätt kan låta arbetstagaren veta att deras röst har hörts och deras problem behandlas av de ansvariga. Undersökningar och möten kan verkligen komma till mitten av data kring medarbetarundersökningar, och kan vara bra verktyg för att identifiera specifika problem som leder till sänkt moral.

Många experter anser att en av de bästa sätten att behålla medarbetarenkät är att arbetstagarna känner som en del av en familj eller grupp. Holding kontor händelser, t. ex. parter eller utflykter grupp kan bidra till att bygga nära band mellan arbetstagare. Många företag deltar också i team-building retreater som är utformade för att stärka anställningsförhållandena för de anställda i en icke arbetsrelaterade inställning. Camping resor, paintball krig och guidade turer backpacking är versioner av den här typen av team-building strategi, som många arbetsgivare har nått framgång.

Naturligtvis kommer några arbetstagare har inte en skjuts i moral efter att ha fått mer pengar. Höjer och bonusar kan allvarligt påverka anställdas tillfredsställelse, och bör ges när så är möjligt. Men pengar kan inte lösa alla moral frågor, och om ett företag med omfattande problem för arbetstagare inte kan förbättra sin allmänna miljön, kan en bonus vara snabbt bort eftersom den dagliga stressen av en obehaglig jobb fortsätter att montera.

Om möjligt ge bekvämligheter för att dina arbetare för att förbättra moralen. Kontrollera att de har en bekväm, ren bryta rum med grundläggande behov såsom rinnande vatten. Håll anläggningar såsom badrum rena och utrustade med leveranser. Även en air av professionalism är nödvändigt för de flesta företag, så att arbetstagarna att hålla familj foton eller små prydnadssaker på skrivbordet kan få dem att känna mer bekväm och nästlade på deras arbetsplats. Grundläggande faktorer som dessa kan förbättra de anställdas tillfredsställelse som arbetstagare känner väl omhändertagna av sina arbetsgivare.

Stommen i medarbetarenkät är respekten för arbetstagarna och det arbete de utför. I varje interaktion med förvaltning bör de anställda behandlas med hövlighet och intresse. En enkel väg för de anställda att diskutera problemen med den högre ledningen bör bibehållas och övervakas noggrant. Även om ledningen inte kan uppfylla alla krav på anställda, visar arbetstagarna om att de hörs och tas ärliga engagemang i att kompromissa kommer ofta att bidra till att förbättra moralen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.