Vad är Multichannel Marketing?

Multichannel marknadsföring använder mer än ett inköp passagen för att ge kunder tillgång till produkter och tjänster. Dessa olika försäljningskanaler kan omfatta webbplatser, butiker, Postorderkataloger, direktreklam och e-post. Multichannel marknadsföring innebär att man använder två eller flera av dessa kanaler för att ge ökade fördelar för både företaget och dess kunder.

Den största fördelen med flerkanalig försäljning till företag är ofta sägs vara ökad interaktion med kunderna. Ökad kundinteraktion ökar möjligheterna för främjande av produkter och tjänster som ökar möjligheterna vinster. Om ett företag kan göra försäljning genom olika kanaler, till exempel genom en e-handel webbplats samt en tegel och murbruk butik mängden försäljningspotential utvidgas.

Crosschanneling är en viktig faktor för multikanals marknadsföring. Detta ger kunderna mycket uppskattade bekvämligheter som att kunna kontrollera tillgängligheten för en punkt på bolagets hemsida innan de kör bil ner till den lokala butiken för att plocka upp den. För att göra det bästa av crosschanneling inom multikanal marknadsföring, måste kundbasen stå klart i termer av vad bekvämligheter och information förväntar sig.

Framgången med flerkanaliga marknadsföringen bygger ofta starkt beroende av partner tjänster. Exempelvis kan en tillverkare av läkemedel har en ompackning och döpa specialist för att ta sina produkter från gamla eller bulk förpackning och paketera om och ometikettering dem. Många läkemedelsföretag repackagers i USA använder blisterförpackningen som blåsor packad medicin blev en stor amerikansk trend. Den repackagers se både förpackning och märkning är lämpliga för stark kommersiell distribution.

Återförsäljare är en annan viktig del av multikanal marknadsföring. Till exempel skulle en postorderkatalog innehålla en kupong som måste lösas in vid bolagets tegel och murbruk butik. Kupongen erbjudande från postorder kanal driver trafik till butik kanalen. När dessa kunder i butiken, skulle säljare vara beredda att visa upp andra bra erbjudanden för att hålla öka försäljningen.

En annan typ av partner ofta är inblandade i strategier multichannel marknadsföring är en konsult. Konsulter analysera vilka kanaler skulle vara bäst för ett visst företag. De är experter på marknadsföring kanaler och kan omfatta creative directors från reklambyråer, e-handel strateger från e-tail webbplatser och analytiker varor från butikerna. Multichannel marknadsföring konsulter ska förstå konsumenttrender och hur de påverkar olika köp-kanaler som butik, hemsida, e-post, e-post och telefon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.