Vad är Information ekonomi?

Information ekonomi är en teori i mikroekonomi som utvecklats enbart på grund av den unika karaktären av information. Även om nästan allt i världen har blivit en handelsvara, inklusive information, är det inte alla behandlas lika. Information ekonomi tar de unika egenskaper av information och tillämpar dem till en mer acceptabel ekonomisk teori.

I den normala ekonomin, köp och försäljning av varor är sådana varor inte längre kan användas av andra, på åtminstone inte i samma tillstånd. Om en person köper en tröja, andra är naturligtvis berövas använder denna skjorta. Denna teori av fattigdom är central för de flesta ekonomiska teorier.

som helt enkelt inte existerar i information ekonomi. En person som konsumerar information hindrar inte att en annan person genom konsumtion av denna information. Alla kan dela lika på förbrukningen, enligt den information ekonomiska teorin. Även om det kan stämma att köpa en bok berövar andra människor att köpa den, hindrar detta inte den information från att förbrukas. Snarare berövar det bara andra användningen av denna särskilda kopia av informationen.

I normal ekonomisk teori, föremål för handel värderas i regel baserat på deras brist, liksom deras efterfrågan. Om produkter blir allt knappare och efterfrågan ökar, men tillgången förblir densamma, värdet ökar. Men med information ekonomi, att så inte är fallet. Information är inte begränsad och blir ännu mindre ont hela tiden. Återigen skulle en normal ekonomisk teori inte göra eftersom det i detta fall.

Information nationalekonomi därför visar det monetära värdet av information bör presenteras på ett sådant sätt att skapa en möjlighet för handeln om det är slutet önskan för leverantören. Annars de som söker information kommer att gå till källorna där informationen är fri. Ett sätt detta uppnås är genom att bunta ihop den på ett sådant sätt att göra den mer användbar, vilket ger konsumenten en fördel framför andra utan den medföljande informationen.

Detta är varför människor får välja att gå till en högskola, till exempel, snarare än att bara studera ett ämne eller kurser på egen hand. Medan samma information som de skulle lära sig i klassrummet kan vara tillgängliga i andra program, kommer den inte att presenteras eller kombinerade på samma sätt. Därför finns det en större chans att behålla och den praktiska tillämpningen om att gå till ett klassrum, vissa tror. Information ekonomi förutsäger vissa kommer att välja college grundar sig på detta kombinationserbjudanden. Men stoppar teorin kort att säga alla kommer att välja detta alternativ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.