Vad är Hospitality upphandling?

på gästfrihet upphandling är en delmängd av den större om upphandling eller inköp. Hospitality upphandling är inriktad enbart på inköp av varor och tjänster för hotell, restaurang och resort industri. Denna industri har mycket speciella behov som inte är standard i alla andra branscher. Det finns fyra huvudsakliga aspekter på gästfrihet upphandling: inköp, kontraktsförhandlingar, betalningsvillkor och uttjänta förvaltning. Även om dessa villkor gäller allmänt för all upphandling, de har specifik betydelse inom denna sektor.

källan för material omfattar identifiering av lämpliga leverantörer, utfärdande av begäran om förslag eller citat, och inspektion av olika fabriker. I besöksnäringen, material som används till möbler och anordningar måste kunna mycket tåliga och avsedda att användas av ett brett spektrum av människor. Kvalitet är en fråga med alla produkter, men primärt fokus på gästfrihet upphandling livslängd och byte. Till exempel kan ett hotell köp hundratals stolar för de viktigaste lobbyn. Dessa konstruktioner måste vara unikt till platsen, men kan enkelt repareras på plats.

Trenden mot miljövänliga lösningar innebär en unik utmaning för gästfrihet upphandling. Denna industri kräver en hög omsättning för inredning, möbler, utrustning och förbrukningsmaterial. Utöver den hållbarhet frågan, produkter som tillverkas i massproduktion anläggningar har normalt en stor inverkan på miljön, med den omfattande användningen av icke förnybara resurser. Även om många företag hanterar kundens begäran för miljövänliga tjänster genom minskning av tvätt och andra tjänster, men det faktiska material som används en utmaning.

Ett kontraktsförhandlingarna i gästfrihet upphandling tenderar att fokusera på långsiktiga avtal för en rad olika platser varumärke. Till exempel har en typisk hotellkedja fyra till fem olika varumärken som alla måste ha ett unikt utseende och känsla. De avtal som förhandlas fram av kedjan, men det nödvändigt att använda lokala leverantörer eller flera unika layouter eller färg och system design för att uppfylla olika krav.

Betalningsvillkoren är en viktig aspekt i gästfrihet upphandling på grund av kassaflöde frågor som är gemensamma i den här branschen. Normalt villkoren är ganska generös, med betalning förhandlat för 90 till 120 dagar efter mottagandet. Det har funnits en trend att andelen betalning kontraktets villkor, vilket skapar en bättre balans på betalning till leverantörer samtidigt som gästfrihet företaget att leda projektet och tidsplanering.

Uttjänta ledning en pågående utmaning för besöksnäringen. Utrustning i allmänhet ersättas inom en två-till treåriga tidsram, och kan vara kortare i mer avancerade anläggningar. Behovet av att ständigt uppdatera se resultat i en rad produkter med livslängd kvar efter att ersättas. Som en följd av detta har många företag byggt ett avlägsnande och ersättning processen i avtalen gästfrihet upphandling. Leverantören är då fri att plocka upp utrustning, renovera och sedan sälja dessa objekt igen till andra företag eller direkt till konsument.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.