Vad är Competitive Intelligence?

konkurrenskraftig intelligens är ett samlingsnamn som har att göra med insamling av data som kan användas för att stärka marknadspositionen för en vara eller tjänst genom att jämföra och kontrastera den produkt med liknande varor och tjänster som finns tillgängliga. Den typ av konkurrensspionage kan ha att göra med produkterna, eller skulle kunna fokusera på en kompletterande faktor. Andra faktorer kan omfatta distributionssystem eller nätverk, den finansiella stabiliteten i en konkurrent, eller någon annan faktor som kan ses som antingen en styrka att konkurrera med, eller en svaghet som kan utnyttjas.

Den grundläggande processen för konkurrensspionage är att samla in. Företagen kommer att anställa personer som kommer att fokusera på en produkt eller grupp av produkter som erbjuds av en konkurrent och samla så mycket allmän kunskap om delar till produkter som möjligt. Denna ansträngning är normalt vidtas som ett sätt att upptäcka sätt att den konkurrerande produkten är identisk, och hur produkten skiljer sig åt. Information av detta slag kan bidra till att skapa en marknad kampanj, eftersom det sakligt kan visa hur produkt A kan göra allt produkt B gör det, men utan någon oönskad bieffekt.

Förutom att samla in underrättelser om en konkurrerande produkt, kan processen för konkurrensspionage ser också till distributionsnätet användas för att få produkten till konsumentmarknaden. Även om produkt B kan distribueras via vissa butiker, kan det vara att produkt A inte bara finns i samma butiker, men flera andra också. Att veta vad marknader och butiker erbjuder för närvarande både produkter kan vara till stor hjälp, eftersom det kan locka vissa konsumenter att prova produkten A som finns i en lokal utlopp, snarare än kör över stan för att köpa produkt B.

konkurrenskraftig intelligens är en pågående process som används av företag av alla storlekar. I vissa fall har användningen av konkurrensspionage att göra med ett kortsiktigt mål, såsom en produktlansering. I andra fall, uppgifter som samlats in under arbetet med att konkurrensen underrättelseinhämtning kan ligga till grund för den långsiktiga konkurrens strategier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.