Vad är Auto Fleet Management?

Auto fleet management är en rad förfaranden som används för att hantera en bil flotta, en samling av fordon behållas för att användas av kunder eller anställda i ett företag. Många stora företag har en flotta av fordon för användningen av deras anställda, tillhandahåller de anställda med skräddarsydda fordon att använda i arbetet vid sidan av fordon som kan användas för pendling. Biluthyrningsföretag och vissa stora affärer auto har även automatisk flottor för användningen av deras kunder.

Många företag använder datorprogram för automatisk fleet management. Hantera en flotta av fordon kan bli mycket komplex och ett datorprogram kan hjälpa människor spåra fordon och slå upp viktig information snabbt. Skriftliga protokoll kan också behållas, beroende på företaget och deras preferenser.

En aspekt av auto fleet management hanterar den fysiska platsen för fordon. Det är nödvändigt att veta var alla fordon i en flotta är i ett parti, i reparation, med en anställd, eller med en kund. Det kan också vara nödvändigt att flytta fordon eller att jonglera fordon platser. Till exempel, en hyrbil plats som får mycket ett sätt att hyra tur ins kanske måste regelbundet köra några av sina aktier till en annan plats, medan en plats som får många ett sätt förfrågningar skulle behöva få bilar från en annan plats.

Underhåll är också en kritisk del av auto fleet management. Rutinunderhåll påminnelser kan programmeras in i ett system så att folk vet när fordon behöver service och enskilda filer på fordon kan också spela in reparationer som fordon kan ha för att skapa en komplett tjänst post. Datorprogram kan också nätverk med nätverk minns tillkännagivande, så att om ett återkallande har utfärdats på ett fordon eller en komponent, kommer en varning dyka upp i auto fleet management mjukvara.

När det gäller ett företag som lager arbeta fordon såsom lastbilar nytta för de anställda, kan den automatiska fleet management-system omfattar även regelbundna kontroller av fordonen tillsammans med utsättning förfaranden när fordon förs tillbaka in Detta säkerställer att när en anställd tar ett fordon ut kommer det att få de verktyg och förnödenheter som behövs på jobbet. I hyrbil bolag, inspektioner för att bekräfta att bilar återlämnas i gott skick och för att rensa fordon för övergång till en ny hyra kund.

En annan aspekt av förvaltningen av flottan innebär disposition av fordon. Fordon får säljas, ofta på auktion, när de är för gamla, har för många miles, inte längre är lämplig för jobbet, eller betraktas som överskott.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.