Hur skriver jag en affärsplan?

En affärsplan har två mycket viktiga syften, och bör skrivas med båda i åtanke. Det första är att lägga ut en modell för att driva verksamheten som kan följas av företaget arbetets gång, det fungerar som en färdplan för det nya bolaget, vilket gör att chefer att hålla ögonen riktade mot framtiden och har en stadig begreppet där verksamheten är på väg. Det andra syftet med en affärsplan är att förklara för investerare och finansiärer funktion av verksamheten och varför det kommer att lyckas, att få tillräckligt förtroende för den nya satsningen och vinna kapitalinvesteringar. En affärsplan har fyra huvudavsnitt, med andra tillsättas om de är lämpliga. De fyra viktigaste segmenten av en affärsplan är: beskrivning av verksamheten, marknadsföring, ekonomi och förvaltning.

En affärsplan börjar med sammanfattningen . Detta är utan tvekan den viktigaste delen av affärsplanen i sin roll som ett lockbete för potentiella investerare. En sammanfattning ger en stark bild av planen i sin helhet. Det bör tala kort om företaget, tjänsten eller produkter som erbjuds, nyckelpersoner, och hur mycket pengar som behövs och vad det ska användas till. En sammanfattning kan göra eller bryta en affärsplan, som de flesta riskkapitalister kommer att läsa detta först, och åsidosätta hela planen om det inte intresserar dem.

En sammanfattning skall vara kortfattad, full av kraftfulla åtgärder ord, och fylld med spänning och energi om hela din affärsmodell. Följ sammanfattningen med en innehållsförteckning . Detta beskrivs varje avsnitt av affärsplan och bilagor.

Därefter kommer en beskrivning av ditt företag , om ett företag redan finns. Detta är stället att lägga några imponerande resultat ditt företag kan ha haft under åren, för att diskutera vad den har gjort sedan det började, och att ge en snabb genomgång av tidigare vinster och finansiell information. Ett bra företag beskrivning kommer att avslutas med en känsla av lutar mot framtiden, mot nya och spännande projekt ligger och väntar på finansiering som skall uppfyllas.

Nästa, prata om din produkt eller den tjänst du tillhandahåller eller planerar att tillhandahålla. Detta bör vara enkel nog att en lekman kan förstå vad du pratar om. Riskkapitalister oftast intelligenta människor, men din produkt får inte vara något de är väl förtrogna med, och ditt ordförråd är utan tvivel chock full av jargong och förkortningar som kan lämna dem förvirrade och förbryllade.

marknadsföring del av affärsplanen kan man verkligen imponera på din målgrupp. Börja med en analys av marknaden och tittade på distributionskanaler, gällande lagar och alla tillgängliga uppgifter marknad du har på handen. En stark visar i detta avsnitt i affärsplanen visar att din riskkapitalister att du är väl förtrogen med din framtida marknad, och att de kan lita på sina pengar till dig. Följ analys av den nuvarande marknaden med en diskussion om hur du planerar att exploatera marknaden. Detta bör omfatta så många uppgifter som du kan uppbringa och helst kommer att visa ett antal strategier, i fall en skulle visa sig vara ogenomförbara.

ekonomiska i din affärsplan kommer att förlita sig tungt på tal, så antingen att du har ett bra huvud för dem, eller har någon tillgänglig för att hjälpa dig med denna del. Gärna hänvisning bilagor i detta avsnitt framför allt med hjälp av grafer och flödes-diagram som är lämpligt. Finans och bör innehålla minst en kostnad prognos för nästa verksamhetsår, inklusive startkostnader om det är en start företag, en vinst-förlust analys, beräknade försäljningen och alla andra tal du kan få tag på.

Den ekonomiska delen är den del av din affärsplan kommer du att bli mest frågade på, du borde få ett möte med en riskkapitalist. Medan de kanske inte helt vara på säker mark när det gäller kunskap om din produkt eller tjänst, vara säker, de vet ekonomi som inget annat. Se till att du känner din nummer inifrån och ut, så att du är säker när du får ett möte. Och om du inte vet svaret på en fråga de medför för dig, vara ärlig om det och erbjuder sig att finna svaret för dem, under inga omständigheter bör du försöka gissa eller göra något upp.

Den sista avgörande del av din affärsplan är en ledning segmentet utställning ditt team av chefer. Var inte rädd för att skryta om din Harvard MBA eller dot-com du catapulted till framgång. Riskkapitalister skulle mycket hellre anförtro sina pengar till en grupp chefer som har en dokumenterad historia och fantastiska meriter men en aning tråkig affärsidé än att oprövade chefer med en bra idé. Om du inte har några bevis själv, är det en god idé att försöka hitta någon som kan pumpa upp det här avsnittet och placera dem på din bräda, eller helt enkelt lista dem som "rådgivare". Om du inte kan göra det, bara vara ärlig om din brist på erfarenhet, snarare än att försöka göra berg av molehills när det gäller dina referenser.

Det är allt, du är klar med din affärsplan! Om du vill kan du inkludera ett för din plan också, säger oavsett om du planerar att sälja verksamheten, kommer allmänheten eller för att köpa fler företag. Detta bör inriktas mot ditt riskkapitalist i huvudsak förklarar hur du tänker på att få dem tillbaka sina pengar-plus massor av vinst, naturligtvis. När du är klar, läsa din plan under så många gånger du kan, beskära det tills det positivt utstrålar professionalism och sedan korsa fingrarna. Lycka till!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.