Hur säljer jag en Vintage Traktor?

sälja vintage gård utrustning såsom traktorer och användas traktordelar kan vara en lukrativ strävan. Det finns många människor som vill egna lantbruksmaskiner gång massa som produceras på dessa prestigefyllda namn som John Deere och Farmall, och kommer att betala en rejäl summa för ett vintage traktor som är i gott till utmärkt skick. Lyckligtvis finns det flera effektiva sätt för köpare och säljare för att ansluta och göra en ömsesidigt gynnsam transaktion.

Innan faktiskt erbjuder din årgång traktor till försäljning, är det viktigt att engagera sig i en liten förberedelse. För det första bör traktorn vara noggrant rengjorda. Detta innebär inte bara tvätta smuts och fett utanför ramen och hjulen, utan även rengöring av motorkomponenter också. Medan många samlare vänta en bra årgång enhet för att visa en del slitage, du vill vara säker på är det lätt att bedöma den samlade tillstånd av traktorn och komma fram till en rättvis försäljningspris baserat på allmäntillstånd.

Med fotografier av traktorn från olika vinklar är också mycket viktigt. Se till att använda en digital kamera så att du kan producera papperskopior såväl som framåt elektroniska versioner av bilderna. Förutom att hela kroppen utsikt över vintage traktorn, ta närbild skott att belysa skick kontroller, säten, fendrar och motor. De detaljerade visuella bilder gör det lättare att i förlängningen väcka intresse köpare som letar efter bra vintage traktor modeller.

Med traktorn ren och fotografier, undersöka dina alternativ för att nå rätt köpare. Du kan välja att åka med en direkt försäljning strategi genom att placera annonser i lokala tidningar och tidskrifter. Det finns också nationella och internationella publikationer som ger klassificeras utrymme för försäljning av vintage objekt, inklusive traktorer och lantbruksmaskiner. Bara om alla dessa kan du använda några av dina fotografier som en del av reklam.

Det finns också möjlighet att sälja din årgång traktorn genom att använda sig av en tredje part. Med denna metod, du vrider över kopior av fotografier och dokument i samband med stamtavla av traktorn på en agent som godtar den uppgiften på ett parti basis. Tillsammans bestämmer ni lägsta pris du accepterar och vilken typ av procentuell provision agenten kommer att göra från försäljningen. En fördel med detta tillvägagångssätt är att du inte behöver lägga tid på att försöka sälja traktorn själv.

Du kanske upptäcker att arbeta med en auktionsförrättaren skulle vara ett utmärkt sätt att sälja dina vintage traktor. Auktionsförrättaren annonserar artikeln, som upplyser allmänheten om datum och tid för auktionen. Berörda parter delta i auktionen och bjuda på traktorn. Med lite tur kommer två eller flera parter hamnar i en budgivning krig och du kommer att högre avkastning på försäljningen än du väntat. Under alla omständigheter, utgångspunkterna bud fastställas före auktionen äger rum, så det finns ingen risk att sälja använt traktor för alla mindre än den siffran.

Att sälja en vintage traktor sällan händer över en natt. I allmänhet tar det en stund att nå rätt köpare och komma överens om villkoren för köpet. När genomförts på korrekt sätt är det möjligt att tjäna en hel del pengar från försäljningen, anstränger väl värt tiden och engagerade arbete.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.