Hur ansöker jag om jobb på nätet?

En av de största förändringarna i hur arbetsmarknaden fungerar i det 21-talet har att göra med internet. I stället för traditionella pappers ansökningar som skickas via post eller inlämnas vid ett skyltfönster, många företag är viktiga kunder för uthyrning på nätet. På grund av detta, arbetssökande måste nu gå ut på Internet för att finna de mest arbetstillfällen.

Innan en arbetssökande går online söker jobb, finns det några saker som hon borde ha förberett. Först kommer hon att behöva en elektronisk kopia av hennes återuppta, till exempel ett Microsoft Word formaterad version. För det andra kommer hon behöva sitt arbete historia och en lista med referenser. Därefter kommer hon att behöva tillgång till alla siffror och pappersarbete som låter dem arbeta i sina önskat land, vilket innebär att hennes personnummer eller arbete visum. Slutligen kommer hon behöver en e-postadress som hon kan nås på om en arbetsgivare vill kontakta henne.

Men hur människor faktiskt söka jobb på nätet? Det finns fyra huvudsakliga sätt att söka jobb på nätet: via ett företags hemsida, från en anställning webbplats, från en personal företag, och från en online platsannons ombord. Arbetssökande bör överväga att använda mer än en av dessa metoder för att få de bästa chanserna att få jobb.

De flesta företag ha en lista på öppna positioner på sina webbplatser, och många stora företag har sina egna jobb sökmotorer speciellt för dessa tjänster. De lediga jobb brukar anges under rubriken "karriär" eller "jobb" på företagets hemsida. För att ansöka, presumtiva sökande behöver bara besöka rätt avsnitt av verksamheten webbplats och följ de givna anvisningarna.

Sysselsättning webbplatser har det största urvalet av arbetstillfällen. Några, som Monster och Jobb, innehåller många öppningar från flera källor. Andra, som USAJOBS, fokusera på en specifik grupp t. ex. statliga jobb. Sysselsättning webbplatser kräver i regel de som vill söka jobb på nätet för att fylla i en online-profil så att potentiella arbetsgivare kan hitta dem. De har också motorer söka jobb som tillåter användare att bläddra genom de öppna arbetstillfällen inom ett visst område. För att kunna söka jobb online via en anställning hemsida, de flesta platser kräver att en elektronisk återupptas och kan också kräva att ett konto upprättas med dem.

Ett av mänskliga resurser företaget är ett annat sätt att söka jobb på nätet. Precis som deras tegel och murbruk motsvarigheter, bistår online del av en mänsklig resurs företag klienter med jobb. Arbetssökande vanligtvis krävs för att fylla i ett online-profil, lämna in en elektronisk ansökan och sedan träffa en HR-representant personligen.

En online platsannons ombord är också ett sätt att hitta och tillämpa för jobb på nätet. Platsannons styrelser liknar sysselsättning webbplatser, men oftast bara tjäna en nisch grupp eller har få kontroll över vilka som kan skicka arbetstillfällen. De som svarar på annonser på en platsannons styrelse har vanligen till e-post sina CV till potentiella arbetsgivare, men i sällsynta fall de är skyldiga att fysiskt postar sina ansökningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.