Är det verkligen bättre att köpa i bulk?

Frågan om huruvida eller inte att köpa i bulk är inte lätt att svara definitivt. Visst finns det konsument-varor som kan säljas mycket billigare i lösvikt på grund av minskad kostnad för transport och förpackning, men det finns också andra produkter som inte är avsedda att lagras på obestämd tid eller säljas i större storlek förpackning. Papper varor, till exempel, är ofta bättre att köpa i bulk eftersom de har en lång hållbarhet och konsumenter köper betydande mängder av produkten över tiden ändå. Mellanmål mat såsom kakor, å andra sidan, har en begränsad hållbarhet och konsumenterna bara köpa dem ibland.

Bulk shopping i endast för medlemmar lager butiker har blivit mycket populär under senare år, främst eftersom konsumenterna kan lätt se prisskillnaden mellan de produkter som säljs i lös vikt och individuellt förpackade motsvarigheter i traditionella dagligvaruhandeln. Även med tanke på kostnaderna för medlemsavgifter, shoppare till lager butiker kan fortfarande räkna med att spara stora summor pengar på sina livsmedelsbutiker räkningar, plus att minska antalet inköpsresor totalt sett. Genom att minska antalet resor impuls shopping eller försörjningskriser körningar, kan konsumenter också spara på bränslekostnaderna.

Det är inte alltid möjligt att köpa i bulk, dock. Lättfördärvliga livsmedel som mjölk, kan ägg och bröd förstöra lätt när köpt i bulk. Vissa basvaror köps i lösvikt säkert kan frysas eller förvaras i lufttäta behållare, men det kan bli nödvändigt med inköp av en stor frys eller ytterligare torrfoder behållare för lagring. När de enskilda portioner av mat köpt i bulk kan lagras säkert eller konsumeras inom en skälig tid, har det ekonomiskt vettigt att köpa i bulk så är möjligt. Detta kommer inte nödvändigtvis eliminera behovet av att besöka en traditionell affär för vissa lättfördärvliga livsmedel eller andra objekt i allmänhet inte säljs i lösvikt.

Många shoppare på lager butiker upptäcka ett antal specialprodukter eller exotiska produkter inte alltid tillgänglig på traditionella dagligvaruhandeln. Fördelen med att ha tillgång till dessa svåra att hitta livsmedel kan uppväga de initiala kostnaderna för en medlemsavgift och bulk shopping. Ett lager butik också kan hålla sina priser mer stabil än en traditionell butik, så det är klokt att köpa i bulk på en populär livsmedlet som tenderar att ta slut snabbt, som mellanmål chips och kolsyrade drycker.

Det finns inget sätt att säga definitivt att shopping i bulk är bättre än någon annan shopping filosofi. Som regel produkter som säljs i bulk är billigare per enhet att varor som säljs individuellt, men det finns också en hel del fler enheter att överväga. En stor familj med småbarn kan göra bättre genom att handla i bulk, men en enda person får inte lika stor nytta av den erfarenheten. Om du kan väl lagra överskottet varor och kan verkligen säga ett inköp är ett fynd för dina personliga behov, så är det ingen mening att köpa i bulk. Annars kan det vara en god idé att köpa icke-ömtåliga eller populära konsumtionsvaror i bulk, men hitta andra sätt att köpa andra viktiga matvaror.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.