Vad tänka utanför boxen?

tänka utanför boxen är en bra sinnesstämning när man försöker komma fram till en lösning på ett problem. Det är ett sätt att se på något och slå på den på huvudet för att komma med ett nytt svar. Tekniken att tänka utanför boxen har använts i många år av företag och kreativa former för att uppnå originalitet. Tänka utanför boxen kan också gjuta nytt liv i gamla idéer.

Ett bra exempel på att tänka utanför boxen kommer från idrottsvärlden. 1968, en höjdhoppare som heter Dick Fosbury hoppade högre över ribban än någon förut. Innan Fosbury Flop, var vägen att gå en bar för att hålla kroppen parallellt med bar. Fosbury som ett världsrekord genom att vända ryggen mot baren och nonchalansen över den bakåt. Den Fosbury Flop används fortfarande mycket i dag i höjdhopp.

tänka utanför boxen tar ställning mot det normala. Utanför rutan tänkare är öppna för nya sätt att se på saker. De kan ta risker och att se på saker ur ett annat perspektiv. Tänka utanför boxen innebär inte att utse det gamla sättet att göra saker som fel, det betyder bara att inte vara rädd att prova något som verkar annorlunda.

Business områden såsom reklam trivs med människor som tycker utanför boxen. Dessa människor vet att när det gäller att sälja en produkt har världen sett allt förut. Nya, mer innovativa sätt sökt av de mest kreativa människorna i marknadsföring för att försöka få konsumenterna se saker i ett annat ljus. Genom att tänka utanför boxen och fånga människors fantasi, reklam chefer spärren på att något intressant och nytt, även om basprodukten är gammal.

tänka utanför boxen är som att lösa ett pussel med hjälp av ett svar ingen annan har tänkt på. Använda den normala vägen till en lösning kallas tänkande inuti boxen och är oftast den säkraste vägen. Att tänka utanför boxen, måste du vara beredd att möta åtlöje och förakt från människor som inte kan se saker ur ett nytt perspektiv. Dick Fosbury kan ha kommit upp med Fosbury Flop, men det faktum att han lade sin idé i praktiken är lika viktig som själva idén. I många fall tänka utanför boxen är inte ett enkelt alternativ, men några av de mest uppfinningsrika, briljanta och enkla idéer har kommit från folk som var villiga att ta ställning och genomföra idéer mot andras råd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.