Vad betyder ett FoU-företag göra?

Ett FoU-företag är ett företag som gör sina pengar genom forskning och utveckling av nya idéer och produkter inom alla områden. Dessa företag syftar till att både öka den totala mängden mänsklig kunskap och utveckla metoder för att använda och dra nytta av denna kunskap. Många företag bedriver forsknings-och utvecklingsarbete, som nya och förbättrade produkter och idéer är viktiga i näringslivet. Ett FoU-bolag kommer av denna anledning, brukar hälla en hel del resurser till produktion av nya produkter, att bolaget kan konkurrera med många andra företag som nästan säkert gör samma sak. Forsknings-och utvecklingsarbete är unikt i näringslivet för att det sätter omedelbara vinster åt sidan och fokuserar på att förbättra företagets och försäkring framtida vinster.

Även om ett företag är sällan absolut ett FoU-företag, många företag har FoU-avdelningar som arbetar för att förbättra befintliga produkter och komma med nya produkter och idéer. Inte bara företag är involverade i FoU-arbetet, även om, universitet och regeringar satsar stora pengar och arbetskraft till att uppnå och tillämpning av kunskap. De gör detta av flera olika skäl, från att söka efter botemedel till sjukdomar och störningar för att utveckla nya, mer effektiva vapensystem.

Många tror att det är riskabelt att investera i ett FoU-företag på grund av det belopp som spenderas på att försöka bilda nya produkter och idéer i förhållande till det belopp som intjänas på befintliga produkter. Ibland, FoU-företag helt enkelt inte lyckas göra något slags genombrott som leder till en verkligt lönsam idé. Å andra sidan har forskning och utveckling lett till stora framsteg som har gjort företag och investerare ganska förmögen. Utan som är villiga att riskera sina pengar på de idéer och planer för FoU-företag, många av de tekniska genombrott människor får dagligen skulle sannolikt obefintlig.

En av de största industrier som använder forskning och utvecklingsarbete inom läkemedelsindustrin. Alla farmaceutiska FoU-bolag kommer sannolikt att ständigt söka nya sätt att behandla någon av de miljontals sjukdomar som människor lider dagligen. En del företag arbetar för att hitta bättre sätt att hantera en vanlig förkylning, medan andra söker botemedel till många olika typer av cancer. Nytt genombrott kan leda till nya läkemedel och nya läkemedel leda till mer pengar för företaget, särskilt när de är avsedda att användas mot vanliga sjukdomar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.