Vad betyder Let "’s Do Lunch" Mean?

snabba livsstil som många aktörer inom nöjesbranschen ofta lämnar dem lite tid att diskutera nya projekt eller träffa gamla vänner. Följaktligen kan uttrycket "Låt oss göra lunch" har blivit Hollywood förkortning för planering någon form av möte under en lunchrast. Oavsett om den faktiska lunch idag kommer att förverkligas är en sekundär punkt, så länge som avtalet för att möta har gjorts. De uppgifter som krävs för att vända en nonchalant "Låt oss göra lunch" kommentar till ett faktiskt möte över en måltid är ofta utarbetas senare av andra.

När en kraftfull offentlig person frågor som den välkända "Låt oss göra lunch" dom, det ofta sätter igång en kedja av logistiska problem som skall hanteras av personliga assistenter, privata sekreterare, publicister eller agenter. Eftersom många kändisar "liv manus på minuten, är det inte lätt att blyertspenna i en lunchträff med en gammal vän eller en potentiell kund. Detta är en uppgift för deras "folk", en undergrupp av assistenter vars arbetsuppgifter ingår att välja en lämplig restaurang, anmäla inbjuden gäst av tid och plats, och hantering eventuella störningar under måltiden. För några av de mest kraftfulla offentliga personer och befattningshavare, erbjudandet "Låt oss göra lunch" ibland förvandlas till en händelse av militär-liknande effektivitet.

tyvärr ibland inbjudan "Låt oss göra lunch" inte är tänkt att på papperet. Eftersom en kändis eller verkställande kan få mycket fullspäckade schema och varje begäran om ett ansikte mot ansikte möte skulle bli omöjligt. Uttrycket "Låt oss göra lunch någon" anses av många vara en artig borste-off, eftersom möjligheterna att faktiskt möte med den personen igen är klart minimala. Om inte inbjudna verkligen har "människor" som kan samordna en riktig lunch möte, det är troligt att en lunch dag av något slag inte kommer att äga rum.

En aspekt av "Let's do lunch "inbjudan möjlighet att imponera på andra mäktiga personer som även kan vara i rummet. Detta är känt i underhållning kretsar som schmoozing och är allmänt accepterat som ett sätt att presentera dig för potentiella finansiärer eller co-stjärnor. Eftersom många viktiga affärer har varit kända för att inträffa under dessa lunch datum, inbjudan "Låt oss göra lunch" är ibland ses mer som ett tillfälle att nätverka med mäktiga människor än en verklig måltid mellan vänner eller medarbetare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.