Vad är välgörenhet?

bidrag till välgörande ändamål är donationer som ges till välgörande ändamål. Donera pengar till välgörenhet ses ofta som ett positivt karaktärsdrag, särskilt bland de rika, och förutom att betraktas som en anständig sak att göra, kan bidrag till välgörande ändamål gör också vissa skattefördelar. Även om detta wiseGEEK författaren hoppas att skattefördelar inte är den primära orsaken till att människor att engagera sig i välgörenhet, de skattemässiga fördelarna är säkert nyttigt.

För att erkännas som ett välgörande bidrag för skatt, en donation skall generellt göras för att en organisation som är registrerad som en välgörenhetsorganisation med regeringen. Registrerade välgörenhetsorganisationer styrka till offentliga revisorer att de fungerar som en välgörenhetsorganisation, som visar hur deras resurser skall användas och vad de gör för att bidra till samhället. Välgörenhetsorganisationer som inte är registrerade har helt enkelt beslutat att inte gå igenom processen, eller de kan ha misslyckats regeringen revisionen, i båda fallen, donationer till icke-registrerade välgörenhetsorganisationer vanligtvis inte betraktas som bidrag till välgörande ändamål i ögonen på skattemyndigheterna.

I många nationer är bidrag till välgörande ändamål behandlas som ett skatteavdrag för personer som fyller i specificerade skattedeklarationer. Det finns vanligtvis ett utrymme på inkomstdeklarationen för en lista med bidrag till välgörenhet under loppet av året. Av skatteskäl är det lämpligt att ha kopior på kvitton för bidrag till välgörande ändamål, tillsammans med namn och adress för varje kärlek och bekräftelse på att välgörenhet är registrerad hos regeringen.

donationer till välgörande ändamål kan ta ett antal former. Folk kan skänka pengar direkt, tillsammans med varor och tjänster. En del människor föredrar att göra enstaka klump betalningar, medan andra kan välja ett automatiskt avdrag från ett bankkonto eller kreditkort. Donationer till välgörande ändamål kan också postumt, när det gäller människor som kommer att sina egendomar till välgörenhet. Vissa givare vill göra sina donationer för att hedra andra, med donationer till välgörande ändamål i äran av vänner och familj är ett alternativ för födelsedag och presenter semester.

Människor som väljer att göra anonyma donationer till välgörande ändamål kan befinner sig i en annan situation när det gäller skatteavdrag. Vissa organisationer ger kvitton för anonym givare, och andra anonyma givare kan välja att göra sina namn kända för organisationen, men begäran anonymitet i reklammaterial. När det gäller något som liknar ett kuvert av kontanter glidit under dörren av en välgörenhetsorganisation, kan det vara svårt att hävda ett skatteavdrag, och att visa att avdrag i händelse av en revision. Av denna anledning är det lämpligt att höra en skatt revisor om skattesituationen med anonyma donationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.