Vad är tillsynsmyndigheten Management?

tillsynsmyndigheten förvaltning är handlingen att hantera anställda i ett företag. Det finns många handels-och handelshögskolor, samt högskolor som erbjuder certifiering eller grader i tillsyns-förvaltning. Målet med dessa kurser är att lära människor hur man kan vara effektiva för att chefer. Utbildningen kan fokusera på att arbeta med stora grupper, små grupper och också, kör hela företag med övervakande styrning och förvaltning.

Målet för alla som är involverade i tillsyn förvaltning bör vara att hjälpa anställda lämpligast passar med behoven hos ett företag. Sådana gärningar att hålla möten, se över prestanda, schemaläggning, tilldelning höjer eller bonusar, och uthyrning eller anställda bränning kan alla vara en del av någons arbete i tillsyns-ledningen området.

Beroende på företagets infrastruktur, som i tillsyns-ledningen kan ha mycket makt, eller har relativt liten. Till exempel kan en handledare som ansvarar för schemaläggning och recensioner, men inte kunna fatta beslut om höjer eller uppsägning av anställda. Sådana handledare kallas ofta chefer på mellannivå. Deras främsta mål är att säkerställa produktionen, men de saknar ofta möjlighet att ge belöningar för ökad produktion.

Andra aktörer inom tillsyns-förvaltningen kan ha större kontroll över finanspolitiska beslut om ett företag, särskilt när det gäller höjer eller hyra och beslut bränning. Förutom att direkt övervaka anställda, kan dessa människor också förvalta alla aspekter av ett företag eller en filial till ett bolag. Ofta i små företag, ägaren eller den praxis som chef tillsyns förvaltning, och har befogenhet att göra viktiga beslut som berör karriärmöjligheter för anställda. Vissa tycker att det är bättre att ha mer direkt tillgång till en chef som kontrollerar, eftersom att tala med en sådan arbetsgivare kan leda till mer direkta åtgärder vidtas.

Det kan vara frustrerande för dem som övervakande ledningen som har liten makt på gott och ont över anställda. De kan verkligen få det bästa av sina anställda om hjärtat, men kanske inte kan anta förändras om högsta ledning inte vill för samma förändringar. Ofta de som chefer på mellannivå är The Go-Betweens för anställda och chefer. Ofta är de olyckliga budbäraren av dåliga nyheter från antingen anställda eller chefer för företag och anställda motstått dem ofta placerar sin förbittring.

De som är bra på övervakande förvaltning är bäst när de kan vara inspirerande att anställda och främja en god arbetsmoral och ökad produktion. Övervakande befattningar kan också hållas av människor försöker att göra vissa förändringar i ett bolag, till exempel ändra politik som orsakar hög omsättning på en arbetsplats.

Många som är anställda i tillsyns-ledning är aldrig utbildade . Däremot kan utbildning bidra verkligen en handledare anställa effektiva strategier i sitt arbete. Även om vissa människor har ett naturligt sätt med anställda, skulle många utföra sitt jobb mer skickligt med utbildning eller utbildning. Ofta är de anställda vara mycket nöjda med det arbete som en handledare som har antingen en "väg" eller utbildning för att verkligen ger utmärkt hantering och mellanmänsklig kommunikation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.