Vad är teambuildingövningar?

Teambuilding övningar är övningar utvecklas för att stärka grupper av individer, eller att uppmuntra bindning bland människor som är i skolan tillsammans eller samarbeta i ett projekt. I vissa fall kan en grupp ha en budget för övningar teambuilding som innefattar särskilda resor och retreats: I andra fall kan övningarna vara enkla spel som utförs i "hemmabas" miljö för att främja vänskap. I samtliga fall övningar teambuilding förutsätter samarbete mellan de deltagande individer, som uppmuntrar lagarbete och låter främlingar för att lära känna varandra bättre.

De vanligaste typer av övningar teambuilding är de som är avsedda att göras på ett kontor eller klassrumsmiljö. Dessa typer av övningar som kan hända under de första veckorna i skolan, eller när en grupp människor förbereder sig för att samarbeta om ett projekt eller utbildning. Många av dem innehåller enkla logiska pussel, ordspel, eller andra aktiviteter som kräver fysisk eller mental samarbete. Förutom att få en grupp att tänka på en grupp, utövar dessa teambuilding också fungera som isbrytare, att låta folk lära sig intressanta saker om varandra och sprida lite av sin skygghet.

Mer avancerade övningar teambuilding innebär att gå till omvärlden på en resa eller reträtt. Företag ofta göra detta, och vissa högskolor och institutioner gör det. Exempel på utomhus övningar teambuilding omfattar orientering, asätare jagar, rep kurser och utflykter. Dessa teambuildingövningar vanligtvis kräver en ännu högre nivå av förtroende och samarbete mellan deltagarna, och i vissa fall kan pågå en vecka eller mer på en specialiserad reträtt. Vanligtvis deltagarna återvända med djupare kopplingar till en annan som betjänar dem väl i månader eller år framöver.

Enkel teambuildingövningar att prova med en klass eller kontor inkluderar förtroende faller, där deltagarna uppmanas att stå med ryggen mot gruppen och låta sig falla bakåt, stödja sig på andra medlemmar av gruppen att fånga dem innan de träffar marken. Scavenger jagar är också populära, och kan begränsas till ett litet område eller expanderar över en hel stad, beroende på graden av deltagande önskas. Ett populärt sätt för människor att lära sig mer om varandra är "gå över rummet," en övning när kontaktperson läser uttalanden som "Jag har inga syskon," eller "Jag kommer från en liten stad" högt. Om uttalandet är sant för en deltagare, han eller hon steg framåt: om den är falsk, är den deltagare på plats. Genom att titta runt, kan människor få grundläggande fakta om varandra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.