Vad är sysselsättning rehabilitering?

Sysselsättningen rehabilitering är en typ av rehab som hjälper kunderna att stanna anställd eller förbereder dem att hitta nya källor till arbete. Sysselsättningen rehabiliteringen är ofta sponsrade av regeringen som ett sätt att hjälpa personer med funktionshinder och återvinna narkomaner återvända till arbetskraften att bli bidra i samhället. Rehabilitering för anställning arbetar också med droger, fysiska eller andra typer av rehab-program som en del av en total plan för att hjälpa människor nå sin fulla potential. I huvudsak hjälper sysselsättning rehabilitering människor med problem att hitta arbete.

Omskolning och arbetar deltid är typiska början upplevelser för människor som deltar i sysselsättningsprogram rehabilitering. Vissa personer kan få kläder och ett busskort för att hjälpa dem att hitta arbete, men många kommer också att lära sig färdigheter anställningsintervju och hur man söker arbete. Fortsätt skriva och följebrev seminarierna kan hållas för att bidra till att ytterligare deltagarnas möjligheter till arbete. I vissa fall, omskolning alternativ är tillgängliga på community college för specifika yrken som vårdbiträden, kockar eller yrkesverksamma dator.

Högskoleprov och personlighet test är ofta en stor del av sysselsättningen rehabilitering. Aptitude hänvisar till en naturlig talang eller förmåga för en viss karriär eller jobb och lämplighetsprov kan avslöja en persons yrkes-förmåga. Olika yrkeskompetens omfattar mekanisk, språk, matematik och organisatoriska förmågor. Personlighetstest i sysselsättningsprogram rehabilitering bidra till att avgöra vilken typ av jobb passar bäst en person. Dessa bedömningar baseras på den enskildes test information till exempel om den enskilde tycker om att arbeta ensam eller tillsammans med andra och vad han eller hon värden i ett jobb eller yrke.

Dagens arbetsmarknad och efterfrågan på vissa arbeten också måste beaktas vid anställning rehabilitering eftersom det primära målet är att få individen att fungera. Det kan finnas jobb utbildningsprogram speciellt designat för tillfrisknande beroende eller personer med funktionshinder. Egenföretagande kan vara ett alternativ för de individer med en livskraftig liten affärsidé och entreprenörskap är nödvändiga för att arbeta självständigt. Statliga bidrag kan ges till kvinnor eller minoriteter att starta ett litet företag.

Förenta staternas Department of Education ger statliga bidrag till vissa organisationer som tillhandahåller sysselsättningsprogram rehabilitering för människor med psykiska eller fysiska funktionshinder. Dessa program hjälpa deltagarna att övervinna hinder för anställning och även koncentrera sig på att hitta lämplig sysselsättning för arbetstagare med funktionshinder. De flesta företag kommer att anställa folk från rehab-program om de är en bra passform för sina arbeten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.