Vad är småföretagare?

småföretagare är människor som egna småföretag. I USA, är ett litet företag definieras ofta som ett självständigt bolag som har färre än 100 anställda, men de exakta definitioner varierar beroende på tillstånd. I Australien kan ett företag med 19 eller färre anställda betraktas som ett litet företag, samtidigt som EU har definierat småföretag som de med 250 eller färre anställda. Småföretagare kan vara yrkesverksamma i ett eget företag som revisorer eller advokater eller de får äga en butik, bageri, bed and breakfast, restaurang eller annat företag. En småföretagare kan ha antingen en enskild firma, handelsbolag, aktiebolag (LLC) eller ett företag.

En småföretagare som är den ende anställde i företaget är en enskild firma situation. Till exempel kan en frilansande författare eller konstnär som arbetar ensamma för klienter från sitt eget hem anses vara en enskild firma. Enskilda firmor behöver inte registrera sig formellt med regeringen. Individen är personligen ansvarig för sin verksamhet skuld och rapporterar resultatet företag eller förlust av personliga deklarationer. Ett partnerskap är detsamma som en enskild firma i fråga om ansvar och registrering, bara det är för en eller flera företagare.

Ett aktiebolag (LLC) erbjuder småföretagare viss begränsning av den personliga ansvar , så detta minskar en del av risken med att äga ett företag. Dock LLCs rekommenderas inte för de flesta ägare av ett litet företag på grund av de ansträngningar och kostnader för drift av dessa typer av företagsstrukturer. Företag har inget personligt ansvar bifogade och är ofta affärsmän och konstruktioner som används av större företag. Företag fil helt separata deklarationer och ägarens ansvar är helt skild från bolaget.

Några fördelar för småföretagare innehålla en stor känsla av att utföra plus en känsla av självständighet i arbetet, eftersom de nu är de chefer och viktigaste beslutsfattare. Nackdelarna med att vara småföretagare inkluderar tid och riskfaktorer. Eftersom småföretag ofta inte har ett överflöd av anställda, speciellt i början, måste ägarna tillbringar långa dagar hantering av många olika delar av verksamheten. Även nya företag har en risk för att misslyckas, särskilt i de första året och småföretagare göra omsorgsfulla beslut i fråga om att planera och driva sina företag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.