Vad är mänskliga resurser Bemanning?

Mänskliga resurser personal hänvisar till att hantera människor aspekten av att driva ett företag genom att ha tillräcklig personal på plats för att utföra uppgifter. Personalförvaltningen ofta görs av ett internt team av rekrytering och specialister sysselsättning. Det är dock Human Capital Management också ofta hanteras av en entreprenad mänskliga resurser bemanningsföretaget som tillhandahåller tjänster till källan, skärm, testa och utvärdera nya medarbetare innan placering i kritiska roller inom en företagsmiljö.

I många företag med en personalavdelning för att hantera de olika aspekterna av rekrytering och processer sysselsättning är tillräckligt för att förvalta åtgärder. Inom personalavdelningen, kan ett team av rekryterare använda tillgängliga resurser för att söka efter behöriga sökande till lediga tjänster. När kandidater finns, intern rekryterare då skärmen igen, och intervjuer uppförande och före anställning tester för att avgöra om den arbetssökande har den kompetens som krävs för att bli anställd i företaget. Sökande som passerar denna fas erbjuds sedan jobb och behandlas i enlighet med juridiska riktlinjer för sysselsättningen.

På andra företag, på grund av bristande resurser eller för att minska de administrativa kostnaderna är de mänskliga resurserna personal funktioner lagts ut på en arbetsförmedling försäljare. I många fall är de mänskliga resurserna personal hanteras av en oberoende off-site arbetsförmedling eller bemanningsföretaget. Rekryterare på bemanningsföretaget söka, skärm och behandla alla arbetssökande, matcha dem med öppna positioner beroende på den enskildes kompetens och färdigheter. Denna process ökar ytterligare av löne-och utbildning som erbjuds av bemanningsföretaget.

Personalutveckling personal är en viktig del att kunna möta kraven på marknadsekonomi. Har en stabil personal bemanning systemet också minskar omsättningen som kan utgöra ett problem i många krävande branscher. Utan ett konstant flöde av kvalificerade kandidater kan lediga platser inte fyllas och ett företag kanske inte kan producera de varor eller tjänster på ett lämpligt och effektivt sätt. Effektiv mänskliga resurser personal gör ett företag att snabbt vända öppna positioner till produktiva medarbetare och öka den totala lönsamheten som följd.

En karriär i mänskliga resurser personal är i allmänhet ett bra alternativ för mänskliga resurser generalister som har högre genomsnittliga social kompetens. De titlar som oftast sett är rekryterare, specialister sysselsättning och rekryterare. Förutom en gedigen bakgrund inom mänskliga resurserna, personal bemanning jobb kräver att resursstarka, anpassningsbar och med en hel del nätverk och sunt förnuft sökande källa kvalitet och tålamod att arbeta med en mängd utmanande klienter under stor tidspress.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.