Vad är historia General Mills?

General Mills, som kallas GIS på New York-börsen, är ett av de mest kända och berömda i världen. Det inlägg årlig försäljning på cirka $ 13000000000 amerikanska dollar (USD), och den har en väldig fotfäste på marknader över hela världen, med ett konstant öga mot expansion i utvecklingsländerna. Detta Minneapolis, Minnesota-baserade företaget hade ödmjuk början, liksom många företag kraftcentrumen finns över hela USA.

Början av General Mills inträffade på 1860-talet, när Cadwallader Washburne köpte en kvarn i Minnesota, och började utveckla bättre fräsning tekniker för att producera mjöl av högre kvalitet. Washburne hamnade samman sin verksamhet med de John Crosby, en annan mjöl Miller, och av 1880-talet var de vinnande utmärkelser för deras mjöl, och skaffa ytterligare mjölkvarnar att expandera sin verksamhet. 1928 slogs Washburne Crosby bolaget med ett antal regionala fabriker för att skapa General Mills.

Detta företag kan ha börjat i mjöl, men den snabbt utökade sitt utbud. Förutom att producera mjöl, har företaget länge berömt för sin inblandning i bakverk, flingor, och förpackade livsmedel som är färdiga att äta. Under 1960 och 1970, General Mills också kortfattat diversifierade till privatpersoner och mindre kläder, leksaker och spel, och restauranger, även om företaget senare avyttrade dessa anläggningar under 1980 och 1990 att fokusera på matservering.

General Mills är andra plats efter Kellogg's på spannmålsmarknaden, och det äger ett antal kända märken som Green Giant ®, Cheerios ®, Guldmedalj Mjöl ®, Progresso ® och Pillsbury ®. Företaget har länge varit en pionjär i riket av förpackade livsmedel och bakning blandar, och den ständigt släpper nya uppfinningar. Under 1990-talet var General Mills en av de första företagen att erkänna det växande vurm hälsokost, och den svarade med att rulla ut många rader av hälsosamma produkter. Företaget också hoppade på den gröna verksamheten bandwagon tidigt, marknadsföra sig som en "corporate god medborgare" intresserade av att skydda miljön.

Företaget tillhör Fortune 500, och det är välkänt som en bra arbetsplats, med goda förmåner och strategier för att främja anställning av kvinnor och minoriteter. Många tekniska genombrott i världen av food service och massproduktion av livsmedel har skett i General Mills laboratorier, vilket tyder på att bolagets liberala hyra politik har arbetat för att dess fördel. Företaget är också känd som uppfinnaren av Betty Crocker ®, en fiktiv karaktär som infördes 1921. Idag är Betty och raden av produkter märkta med hennes namn välkänt i USA och utomlands.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.