Vad är forskning och utveckling?

Forskning och , ofta kallad FoU, är en fras som betyder olika saker i olika applikationer. I näringslivet, forskning och utveckling är den fas i en produkts liv som kan anses produktens "föreställning". Det vill säga grundforskning måste finnas för att stödja produktens lönsamhet, och om vetenskapen saknas, skall det upptäckt-detta anses forskning fas. Om vetenskapen finns, göra den till en användbar produkt är utveckling fas. Ytterligare terminologi förbättringar skulle kunna kalla det teknik för att förbättra produktionen så att produkten kan göras för en kostnad som tilltalar konsumenterna.

Forskning och utveckling är en investering i ett företags framtid-företag som inte tillbringar tillräckligt i forskning och utveckling är ofta sägs vara "att äta startbidrag", det vill säga när deras nuvarande produktlinjer blir inaktuella och omkörd av sina konkurrenter, kommer de inte är lönsamt efterträdare på gång. Så hur mycket är rimligt att spendera på forskning och utveckling? Det är starkt beroende både teknik området och hur snabbt går marknaden. Två procent av företagets intäkter, inte vinst, kan vara nog i en ganska stillsam marknad, utan att hålla i snabbt föränderliga marknader, bör företagen räkna med att tillbringa femton procent eller mer i forskning och utveckling bara för att hålla jämna steg med resten av flocken .

Det finns mycket debatt som är "R" och som är "D" i forskning och utveckling. Traditionellt har forskning brutit sig in grundforskning och tillämpad forskning , med grundforskning djupdykning i grundläggande vetenskapliga principer och tillämpad forskning letar efter sätt att använda grundforskning till bättre människoliv. På senare tid finns det väldigt lite man grundforskning som bedrivs ute på företag, det är främst provinsen akademiska världen, ofta med företags-eller statliga medel stöd.

Äldre standarder konstatera att forskning såg minst fem till tio år in i framtiden, och utveckling ett till fem år, men de tidsramar har kortat hastigheten på teknik ökat. Det är alltid svårt, i tider av stram pengar, att motivera att använda betydande summor på något som inte får avkastning inom ytterligare tio till femton år, om någonsin. Men utgifterna för forskning och utveckling är avgörande för fortsatt tillväxt och välstånd, både för ett företag och för ett land eller värld.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.