Vad är ett informationssystem samordnare?

information samordnare har till uppgift att samla in, analysera, bearbeta och distribuera information i enlighet med politiken i ett företag eller organisation. I de flesta fall är denna person inte ensam ansvarig för insamlingen av uppgifterna, men kan behövas för att bearbeta den och göra den presentabel i en mer lättlästa. Därför måste någon i detta läge inte bara har goda tekniska färdigheter, utan också har åtminstone någon kreativ aptitude.

Generellt sett är det jobb delas upp i en av två typer: den offentliga information samordnaren och den inre information samordnaren. Samma person kan vara ansvarig för båda, men kraven på var och en kan också skilja sig dramatiskt. I båda fallen kommer dock arbetet kräver sannolikt en stor pr-erfarenhet, eller omfattande utbildning inom detta område. Dessutom måste de i sådana lägen vara effektiva kommunikatörer och kunna ansluta med andra.

Den offentliga uppgifter Samordnaren är en person som handlar i första hand med media. I vissa fall kommer detta att samordnaren fungera som det viktigaste talesman för företaget, och kan de oftast citerade person för företaget i media. Vissa uppgifter samordnare fungerar främst som ett nav för medierna så att reportrarna kan få riktad till en källa med mer expertis eller förstahandsinformation. Den roll som samordnare, i båda fallen definieras ofta av företaget.

En intern information samordnaren förväntas också vara en effektiv kommunikatör och att hantera väl med andra, men kan inte interagera med externa media organisationer på alla. Arbetstagare som tjänstgör i denna egenskap kan hjälpa till att sätta ihop årsredovisningar, företagets nyhetsbrev, och information som investerarna ofta kräver innan beslut fattas om att investera. Således på sätt och vis, en annan nivå av tekniskt kunnande kan krävas för en anställning, jämfört med en allmän information samordnare.

De som tjänar på något av dessa positioner måste vara mycket försiktig när det gäller att sprida information. Mycket ofta kommer informationen samordnaren ha tillgång till uppgifter som är mycket känslig. Därför måste den enskilde alltid vara medveten om vilken information som är klara att distribueras, och vilken information inte är det. Detta kräver omfattande uppmärksamhet på detaljer, och en generell förståelse för affärsprocesser.

De som blir information samordnarna ofta från en pr-fältet, eller journalistik. Den kompetens som utvecklats i de aktuella rutterna överföra ofta mycket bra för detta jobb. De flesta har också formell utbildning, och minst en kandidatexamen, men som inte kan krävas i samtliga fall. Examensarbete vägar som kan leda till en karriär som en information samordnaren kommunikation, journalistik och näringsliv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.