Vad är en upphandling Konsult?

En upphandling konsult är någon som har stor erfarenhet av upphandling och inköp. Det finns fyra fokusområden för upphandling konsulter: upphandling systeminstallation, affärsprocess översyn, strategisk upphandling rådgivning och upphandling utbildning. Upphandling konsulter kan arbeta för stora konsultfirmor eller öppna egen praktik. De allra flesta konsulter är branschspecifika, som bygger på ett nätverk av affärskontakter och erfarenheter inom en specifik bransch. Till exempel en upphandling specialist med erfarenhet av offentlig sektor mycket sällan arbetar som konsult inom tillverkningsindustrin.

Väl utvecklade människor och kunskaper förhandling är viktiga i denna typ av arbete. I en konsult roll är det viktigt att ge råd och vägledning på ett sätt som lätt kan accepteras och genomföras. En stor del av verksamheten för en upphandling konsult bygger på hänvisningar, så det är viktigt att bygga upp ett bra, gott rykte.

De allra flesta upphandlingar konsulter har en professionell beteckning som en Certified upphandling Professional ® ( CPP ®) från National Association of upphandling Professionals ®. Utöver denna benämning, många människor i detta område har utbildning i företag, bokföring, ekonomi eller relaterade områden. Det är viktigt att omedelbart kunna förstå kundernas långsiktiga mål och de frågor och utmaningar de står inför.

Relaterade arbetslivserfarenhet är avgörande för en upphandling konsult. Förutom akademiska meriter, måste de sökande ha minst 10 års erfarenhet att arbeta i en upphandling roll. Normalt är denna erfarenhet som erhållits i en upphandling yrkesroll. Däremot kan en senior upphandling konsult kräver erfarenhet på en ledande eller direktörsnivå att fungera på denna nivå i förvaltningen.

Människor som vill öppna eget företag upphandling samråd måste se till att de sätter upp rätt företagsstruktur. Registrera ditt företag med den lokala myndighet är kritisk. Detta steg gör att du kan erbjuda dina professionella tjänster till företag, fakturering dem för tjänster, och deponera betalning till ett företag bankkonto. Denna process är också viktigt ur skattesynpunkt perspektiv, som registrerade företag har en annan uppsättning skatteregler och berättigade avdrag.

Konsulter säkra möjligheter att tillhandahålla sina tjänster genom en rad olika metoder. Konsulten kan besluta att hantera denna aspekt av verksamheten själv, bygga affärsrelationer och partnerskap med viktiga aktörer direkt. Vissa konsulter underteckna kontrakt med specialiserade företag, som styr de kommersiella aspekten av konsulttjänster, exempelvis söker kunder, fakturering och marknadsföring. De tjänster som företaget tar en del av konsultens tjäna som en avgift. Antingen strategi kan vara framgångsrik, behöver du bara välja en som fungerar bäst för dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.