Vad är en reklamkampanj?

En annonskampanj är en särskild kurs för avsedda åtgärder för att annonsera ett företag, orsakar eller produkt som sysselsätter ett avsiktligt och noga samordnad serie marknadsföringsmetoder för att nå ut till målgruppen. Slutet syftet med alla annonskampanj är att öka medvetenheten om frågan och generera efterfrågan. Den exakta struktur reklamkampanj beror ofta på vilken typ av produkt eller orsak och målgrupp att kampanjen är att nå.

Även om detaljerna varierar från en reklamkampanj till en annan, är några av samma verktyg som används i nästan vilken kampanj. Både tryckta och elektroniska medier används ofta för att skapa uppmärksamhet och entusiasm för ämnet för kampanjen, ofta med den logiska och kunna starta i tid olika verktyg på specifika punkter i den allmänna kampanjen. Även i tid tidigare, som elektroniska medier mer för att TV och radio, denna beståndsdel nu innehåller verktyg som online bannerannonser, textmeddelanden, och annonser e-post.

När det gäller tryckta medier som används i en reklamkampanj, annonser som placerats i tidningar och tidskrifter är en hävdvunnen metod för att nå målgruppen. Annonserna är vanligen konstruerade för förlängningen väcka intresse läsare och locka dem att lära sig mer om ämnet för annonsen. För att säkerställa att önskad konsumenterna nås, kommer ut reklam förekommer ofta i tryckta medier som är inriktad på dessa konsumenter. Till exempel, programvara som är utformad för att hålla koll på potentiella kunder och befintliga kunder får stå i en tidning som vänder sig till försäljnings-och marknadsförare.

Med elektroniska medier, TV-och radioreklam förbli en livskraftig sätt och uppmärksammades av köpare och skapa efterfrågan på olika produkter och tjänster. Kort TV utformad reklam för att roa och informera tenderar att göra ett intryck på betraktaren och är mycket sannolikt att locka ett stort antal konsumenter att köpa de produkter som visas i annonsen. På samma sätt kan en reklamkampanj även korta radioreklam som fångar örat på lyssnaren och hjälpa till att trolla fram visuella bilder som skapar efterfrågan på produkten.

Tillsammans med de traditionella metoderna för att skapa en reklamkampanj, är nyare verktyg som gör det möjligt att nå konsumenter på nya sätt. Många företag design reklamkampanjer till befintliga kunder som litar på sådana verktyg som textmeddelanden eller e-post reklam. Till exempel kan ett telefonbolag meddela befintliga kunder om kommande specialerbjudanden om kombinerade tjänster genom att skicka ett textmeddelande till kundens mobiltelefon. Som ett alternativ kan tjänsteleverantören underrätta kunden om kommande försäljning eller nya produkter och tjänster via en e-post. Vid samordning med andra verktyg som en del av en övergripande reklamkampanj, kan det vara möjligt att merförsäljning nuvarande kunder att skapa mer intäkter samt få ett betydande antal nya kunder.

För det mesta kommer en reklamkampanj som specifika mål som ska förverkligas inom en viss tidsperiod. I händelse av att kampanjen inte riktigt uppfyller de mål, den övergripande strategin kan omarbetas något för resten av kampanjen, eller den information de fått under den pågående kampanjen kan användas för att skapa en mer effektiv uppföljning av strategin reklamkampanj. Att lära av erfarenheterna från tidigare kampanjer gör det möjligt att stärka kommande kampanjer och närma sig uppnå de mål som annonsören.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.