Vad är en pengarna tillbaka-garanti?

fras översätts till "Låt köparen akta", och många människor tar denna latinska fras i hjärtat när du gör inköp. Ett sätt att övervinna varsamhet av en konsument är att erbjuda dem en pengarna-tillbaka-garanti på inköp eller tjänster om de inte är helt nöjda med hur de har spenderat sina pengar. Människor kan vara mer benägna att prova något, speciellt något okänt, om de kan få sina pengar tillbaka om det inte fungerar så som de hoppas.

En pengarna tillbaka-garanti är huvudsakligen ett löfte från säljaren eller tjänsteleverantören att återbetala pengar betalas ut om en bra returneras eller om en tjänst är otillfredsställande. Det finns olika nivåer av garantier. Några lovar pengarna tillbaka baserat på kundnöjdhet, medan andra garantera de kommer tillbaka pengarna om en produkt är något fel eller inte beter sig på det sätt förväntar sig.

Dessa garantier är i motsats till saker som utbyte. I vissa fall leverantörer kan erbjuda människor gratis artiklar om något inte är tillfredsställande, eller de kan ge dem kredit för att köpa något annat med säljaren. Alternativt vissa säljare att direkt utbyte endast, när frågor skall bytas ut mot något annat i lager eller för exakt samma sak om det finns några fel i det ursprungliga köpet.

Det kan finnas vissa begränsningar på en pengarna-tillbaka-garanti och en som fortfarande tankarna till varning emptor är tidsbegränsningar för återvändande. Vissa säljare kan ha mycket korta tidsperioder som de kommer att ge en full återbetalning. Detta kan vara ett par veckor, en månad, sex månader, ett år eller längre tid beroende på arten av garantin. En pengarna tillbaka-garanti kan också kräva viss dokumentation för att vara aktiv. Till exempel kan butiker erbjuds inte pengarna tillbaka på objekt om de fortfarande är i lådor, eller behålla sitt ursprungliga taggar, och de kan behöva åtföljas av ett kvitto som bevisar köpet.

En annan sak som får variera med pengarna tillbaka-garanti erbjuder är hur pengarna betalas ut. Med frekvent användning av kreditkort, kommer vissa företag kredit endast det kort som används för att köpa det. Dessa företag hävdar att på annat sätt, den avkastning fungerar verkligen som ett förskott till köparen. Detta kan innebära problem, men om personen återvänder posten fick den som gåva. Erbjuder sig att bara ge lagra kredit eller kredit någon annans kort kan innebära en person inte kan få pengar tillbaka och kan komma att gå utan gåvan om de inte kan hitta något annat att ersätta det vid den butiken.

Tråkigt nog kan vissa vanhedrande säljare försöker krok köpare på produkter eller tjänster genom att erbjuda en pengarna-tillbaka-garanti som de har för avsikt att respektera. När detta inträffar är det vanligtvis ett bedrägeri, och konsumenterna skulle göra rätt i att anmäla detta till organisationer som Better Business Bureau. Genom dessa rapporter, som blir tillgängliga för andra köpare kan det vara möjligt att göra konsumenterna medvetna om bedrägerier. Men för småsaker, kan det vara mycket svårt att någonsin lyckas lösa en säljare att inte hålla sin garanti. För de stora och dyra inköp som innebär betydande ekonomiska förluster, kan det vara möjligt att stämma företaget som kränkt deras garanti.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.