Vad är en pedagogisk samordnare?

Educational samordnarna är proffs som använder administrativa och pedagogiska skickligheten att utveckla, utvärdera och samordna utbildningsprogram. Detta kan omfatta utformning av kurser för programmet. Beroende på sin roll i en organisation, en pedagogisk samordnare kan tjäna som ett kontaktorgan eller "punkt person" mellan lärare, administratörer, föräldrar och medlemmar samhället.

Ofta pedagogisk samordnare tjäna i en akademisk miljö t. ex. förebyggande dagis, betyg dagis genom 12, högskolor och vuxna utbildningsprogram. De arbetar även för sjukhus och andra industrier som har ett behov av fortlöpande, specialiserad utbildning. Ett sjukhus, till exempel, kan anställa en sjuksköterska som en samordnare för utbildning i sitt trauma division. Att vara en pedagogisk samordnare kräver erfarenhet inom sitt område, liksom förmågan att hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna och utvecklingen. Denna kunskap används för att komplettera krävs kurser.

Utbildningsmaterial samordnare måste förstå effektiva undervisningsmetoder och hur man designar en läroplan eller serie av kurser i ett visst ämne. I en akademisk miljö, de utformar kurser med lokala, regionala och nationella krav i åtanke. Dessa krav i detalj vilka måste läras ut. En kurs som inte gör detta kommer inte att lära eleverna vad de förväntas känna till. Det upptäcktes dessutom inte följer med vissa förordningar, vilket kan leda till sanktioner från någon tillsyn över myndigheterna.

Efter en läroplan är på plats kan den pedagogiska samordnaren bedöma om den är effektiv. Detta kommer att baseras på ett önskat resultat, t. ex. att öka kunskaperna i ett visst område eller höja provresultat. Uppgifter om kursen kan sammanställas i en rapport för granskning av samordnaren och andra administratörer. På grundval av rapporten och andra överväganden kan kursen hållas som det är, eller det kan ändras. Det pedagogiska Samordnaren kan också titta på och utvärdera lärare att ge feedback på undervisningsmetoder.

En förmåga att samarbeta med administratörer, lärare och allmänheten är en annan viktig färdighet för en utbildning samordnare. En samordnare för en begåvad och talangfull program, till exempel, kan arbeta med andra lärare för att samordna student tidtabeller och få information om elevernas prestationer. En begåvad och talangfull samordnare kan också ansvara för att besluta vem som är inskrivna i programmet. Av denna anledning är en blandning av klokhet och medkänsla som krävs när man hanterar föräldrar.

En pedagogisk samordnare är en person med erfarenhet och förmåga att övervaka ett helt utbildningsprogram. En pedagogisk samordnare måste också uppfylla tillstånd eller grad krav som behövs för att utföra hans eller hennes roll. Detta kan variera från en kandidatexamen till en magisterexamen eller till och med en doktorsexamen


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.