Vad är en handelskammare?

en handelskammare är en yrkestillhörighet av lokala företag, ofta i samband med andra samhälleliga organisationer som besökare och turism presidiet. Medlemskap i en handelskammare är i allmänhet frivillig, men de flesta lokala företag finner styrka i antal. Handelskammaren har inte en vakthund funktion över dess medlemmar, dock, och är inte associerade med Better Business Bureau. Det finns lokala, delstatliga och nationella handelskamrarna, med medlemmar från små "mamma och pop 'butiker till stora företag.

Den huvudsakliga funktionen för en handelskammare är att främja intresset för lokala företag möjligheter. Om en stor biltillverkning anläggningen överväger att bygga en ny fabrik i Huntsville, Alabama, till exempel, skulle Huntsville handelskammaren troligen ordna ett möte med företagets representanter. Detta möte skulle främja antal produkter och tjänster tillgängliga i Huntsville, inbegripet ingenjörsvetenskap företag, byggföretag, fordonsindustrin del och linjer transport. En övertygande handelskammaren företrädare kan attrahera ett antal utomstående investerare till området.

En Handelskammaren arbetar också inom samfundet som en ledare för medborgerlig projekt. Sponsring av lokala försköning program ofta tillhandahålls av den lokala handelskammaren som ett sätt att förbättra stadens överklagande. Den lokala regeringen vänder sig ofta till handelskammaren först när den begär ett yttrande från näringslivet. Medlemskap i en handelskammare betraktas i allmänhet som ett kraftfullt stöd av framstående lokala företagare.

Den första handelskammaren var troligen igång under slutet av medeltiden, som olika gillen sökt skydd och främjande genom enighet. En handelskammaren i Skottland har varit i kontinuerlig drift sedan 1780-talet. Det finns inga rättsliga mandat eller statlig sponsring av en handelskammare. Det finns en viss sammankoppling mellan lokala, delstatliga och nationella handelskamrarna, även om varje lokalavdelning är relativt självständiga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.