Vad är en affärspresentation?

En företagspresentation är ett formellt tutorial eller införandet av affärsmetoder eller produkter. En företagspresentation är vanligtvis utförs med ljud-och visuell presentation material, såsom projektorer och statistiska dokument som skapats med presentationsprogram, eller mer rudimentära material såsom blädderblock och whiteboard.

De två vanligaste typerna av verksamhet presentationer säljpresentationer och inom organisationen presentationer. Försäljningen presentationer genomförs av leverantörer framför en presumtiv kund eller kund, med det uttalade syftet att sälja in sin produkt eller tjänst. Inom organisationen presentationer genomförs av en eller flera medlemmar i en organisation till sina medarbetare, och ofta i syfte att införa nya åtgärder eller insatser.

För att en leverantör för att genomföra en försäljning presentation, han eller hon behöver först ordna ett möte med den medlem i organisationen som gör inköpsbeslut. Till exempel, ett företag som säljer programvara som är särskilt utformad för ingenjörer skulle kunna närma en ingenjörsfirma och ordna ett möte med informationstekniken (IT) professionella som ansvarar för upphandlingen av företagets teknik. Om leverantören redan har en relation med företaget, säkra en tid för sin företagspresentation kommer att vara lättare än om de försöker att skapa en presentation av "cold calling".

För att på bästa intryck, är leverantörer som reser utanför anläggningen för att göra affärer presentationer förväntas klä sig professionellt i en kostym eller andra formella kontor dräkt och sätta så många av sina egna presentationsmaterial som möjligt. Försäljningen presentation borde börja med att identifiera behov och brister i organisationen att leverantören planerar att fylla. Leverantören bör komma förberedda med redan utforskade information om konkreta organisationens behov, eller i stället för sådana detaljer, statistik på industrin att organisationen är en del av. Presentationen skall också innehålla en lätt-till-följa demonstration av leverantörens produkt eller tjänst, antingen genom en verklig "hands-on demo eller en virtuell bild av varan eller tjänsten i bruk.

En inom organisationen företagspresentation görs oftast av det högsta avdelning eller personal leder denna nya verksamhet som införs för organisationen. Till exempel, om Personalavdelningen inleder ett program för en hälsosammare livsstil på arbetsplatsen kan de kalla en företagspresentation att bekanta sig med den nya träningsprogram och alternativ mat tillgänglig för dem på kontoret. Eller, om en gren av en organisation vill föreslå en ny plan för de insatser som huvudkontor, kan de beck sina idéer under en företagspresentation med organisationens chefer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.