Vad är en Reklam Franchise?

reklam franchise är en affärsuppgörelse som inte normalt återfinns i andra branscher. En franchise är ett företag struktur där moderbolaget säljer rättigheterna till franchisetagaren att sälja sina varumärkesskyddade produkter eller använda sin teknik. I ett typiskt franchiseavtal, som är den produkt eller teknik som säljs syftar till att skapa en specifik slutprodukt. Samma process upprepas, med hjälp av moderbolagets teknik, skapa en produkt som uppfyller specifika riktlinjer för kvalitet. Vanliga franchise omfattar snabbmat och butiker kläder.

Normalt är en reklambyrå ett serviceinriktat företag, som ansvarar för att få nya kunder och skapa nya reklamkampanjer. Denna typ av arbete kräver kreativitet, innovation och entreprenörskap. Nya kunder erhålls genom en kombination av anbud synpunkter, förslag projektet och aktiv reklam för nya kunder.

I en reklam franchise, säljer en stor reklambyrå namn till franchisetagare att använda, tillsammans med dess metoder och tekniker. Franchiseavtal för denna typ av företag ingår plats och begränsningar kund, typ av arbete som kan accepteras, och en design godkännandeprocess. Även om detaljerna kan variera, många föräldrar företagen behålla total kreativ kontroll.

Reklam är ett nisch företag, med företag oftast specialiserade på en viss bransch eller marknad sektor. Företaget får tillåta franchisetagare att använda sitt varumärke, men begränsa verksamheten till en viss typ av kund eller tjänsteutbud. Syftet bakom denna struktur är att ge tillräckliga intäkter möjligheter, men minimera den bredd av produkter som erbjuds.

Restriktioner på fysisk plats eller område träda i kraft endast om det finns flera reklam franchise-företag som är belägna inom samma större stad . Normalt är de begränsningar som baseras på den typ av arbete, så finns det ingen överlappning. Exempelvis kan ett kontor specialiserar sig på tryckta medier kampanjer, medan en annan arbetar nästan uteslutande på Internet-baserade strategier.

Inom området reklam finns det ett stort urval produkter, tjänster och metoder som används för uppfylla kundernas krav. Några reklam syftar till att fånga omedelbar uppmärksamhet och främja åtgärder, medan andra kan vara i informationssyfte. Skriv ut, TV, Internet och viral marknadsföring är alla verktyg som kan användas för att uppfylla kundernas mål inom budgeten och fördelas tidsram.

Alla designidéer och kampanjer som föreslagits av reklam franchise måste godkännas av moderbolaget. Detta är en kvalitetssäkring, avsedda att säkerställa märkesprofiler bibehålls. Denna tillsyn och slutlig kontroll kan ge ytterligare stöd och tillgång till expertis som är användbar under den inledande utvecklingen av verksamheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.