Vad är en Nöjdhetsgaranti?

En nöjd garanti är ett krav från en butik eller tillverkare av produkter som tyder på att om köparen inte är helt nöjd med en produkt, kommer de att få tillbaka den. Inom vissa branscher och butiker är nöjda garanti används som ett marknadsföringsverktyg, vilket tyder på att kunden är den första prioriteringen, och att han eller hon kan vara säker på fullständig lycka. Villkoren i en nöjdhetsgaranti kan bli ganska komplicerad, och människor bör definitivt läsa sådana påståenden noga innan du köper eller försöker returnera en artikel.

Vanligtvis innehåller en tillfredsställande garanti en tidsbegränsning, som kan varierar från 30 till 90 dagar. Utöver denna gång fönster, kommer det inte vara möjligt att återlämna objektet. Garantin kan också innehålla en klausul som tyder på att kraftigt använda saker inte kommer att godtas för återvändande heller, för att avskräcka folk från att köpa något, använder den, och sedan försöka lämna tillbaka det för att få sina pengar tillbaka. Även om en butik har en garanti filt tillfredsställelse bör konsumenterna vara medvetna om att vissa poster kan undantas, underkläder, till exempel, kan vanligtvis inte godkännas för återvändande om det inte är defekt.

I vissa fall kan kunderna få pengar tillbaka när de kommer tillbaka en punkt som kommer med ett tillfredsställande garanti. I andra fall kan de tvingas återvända objektet för butiken kredit bara. Vissa butiker kan även insistera på att leverera kunden med en identisk version av objektet och hävdade att tillfredsställelse garantin bara gäller för defekta eller skadade objekt. En butik kan också ta ut en "re-lagring avgift" för behandlingen av återvändande.

Det är inte heller ovanligt att en butik eller tillverkare kräva bevis på köpet med en retur. Människor som köper objekt med en tillfredsställelse garanti bör ha detta i åtanke och överväga att be om en gåva kvitto, i händelse av att den person som tar emot varan inte gillar det. Annars kan det inte vara möjligt att återlämna objektet, eller kunden kan erbjudas lagra kredit bara.

Även om köparen tillfredsställelse verkar vara det anledning att inrätta en tillfredsställande garanti för en produkt, dessa påståenden används ofta i sin marknadsföring, eftersom människor som har försökt återvända förmodligen garanterat artiklar har upptäckt. Kunderna kan upptäcka att de måste hoppa genom ett antal fälgar för att få pengar tillbaka, en rabatt, eller tillgodokvitto, och vissa butiker kan uttryckligen vägrar att fullgöra ett tillfredsställande garanti, av skäl som kan variera från "posten köptes på en olika lager "till" har lådan öppnats. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.