Vad är en EU samordnare?

En community samordnare är någon som synkroniserar mål och syften med en viss gemenskap med åtgärder för att stödja arbetet mot marknadsföring, event-planering och projektledning. Detta är dock en mycket vid definition. I själva verket, även om titeln kan antyda att denna ståndpunkt är hänförlig till en specifik geografisk gemenskap, såsom ett kvarter, är detta inte alltid fallet. I själva verket syftar termen samfundet faktiskt att någon grupp som delar ett gemensamt intresse. Detta innebär att ett samhälle samordnare kan vara inblandade i serverar en grupp eller organisation med en regional eller global medlemskap.

roll i samhället samordnare innebär att utnyttja olika kunskaper, i synnerhet en fallenhet för PR. Till exempel, nästan alla community samordnare engagera sig i olika meddelanden till medlemmarna i samhället i stort, samt för allmänheten på uppdrag av grupp eller organisation. Detta kan omfatta utarbetande av interna promemorior och pressmeddelanden, och leverera presentationer.

En community samordnare kan också uppmanas att anordna mässor, konferenser, möten och andra evenemang. Detta kan innebära måltid planering, få underhållning, inbjudande gästföreläsare, ordna transport, boende på hotell mm En community Samordnaren kan välja att specialisera sig på att tillhandahålla dessa typer av tjänster, och de som inte nämns ofta som ett planerings-eller händelser samordnare .

Andra samhälls-samordnare jobb innebär insamling och analys av vissa mätbara variabler som kan tyda på framgång en händelse, en kampanj eller annan verksamhet. Med andra ord kan de begära att avgöra hur väl målen för den grupp eller organisation möttes genom enkäter eller urvalsundersökningar. De kan också främja uppdraget och nå i gruppen genom att se till pressen.

En community samordnare som arbetar i den offentliga sektorn kan förvänta sig att spendera mycket tid på allmänna förhållande insatser. T. ex. många federala myndigheter rutinmässigt lämna information till allmänheten om politiska förändringar, rådgivning resor, eller anmärkningsvärda händelser, och samhället samordnaren är ofta den röst som levererar nyheterna. De som arbetar inom detta segment är ofta specialiserade titlar som kommunikation eller public affairs specialister.

Internet har spelat en roll i att främja möjligheterna till sysselsättning för samhället samordnare som föredrar att arbeta hemifrån. Faktum är att många virtuellt samhälle samordnare befattningar innebär underlätta online-grupper när det gäller att dämpa och hosting online diskussionsforum och chatt evenemang. Denna typ av arbete kan även handla om e-post eller webb-baserade nyhetsbrev produktion, inleda medlemskap enheter, eller sörjer för online-innehåll från tredje part källor.

Generellt blir en gemenskap samordnare inte kräver någon särskild utbildning eller certifiering. Kräver dock plats som är klart utmärkta organisatoriska och kommunikativa färdigheter. Dessutom framgångsrik community samordnarna visar normalt en färdighet i teambuilding och ledarskap.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.