Vad är elektroniska vägtullsystem?

I den gamla sagan "De tre bockarna Bruse" tre getter måste korsa en bro fallit bort genom en exceptionellt otrevligt troll. Idéerna återspeglas i berättelsen kan säkert användas till begreppet den avgiftsbelagda vägen, vilket på intet sätt är nytt och har bromsar ström av trafik, fot, vagn, bil eller på annat sätt, under mycket lång tid. Eftersom broar och vägar är osannolikt att gå vägen för troll, har nyskapande metoder utvecklats för att påskynda dessa vägtullar vältningsomgångar. Elektroniska system för vägavgifter, till exempel, är ett sätt att samla in en avgift medan människor göra korta stopp eller behöver inte ens sluta när de kommer in en avgiftsbelagd väg.

Det finns många olika exempel på elektroniska vägtullsystem som används i dag. Dessa använder ofta någon form av scanning enhet, antingen handburna eller placeras nära en betalstationer, som kan läsa en enhet eller klistermärke på en bil och automatiskt dra pengar från förarens registrerade konto. Om personer använder samma avgiftsbelagda vägar varje dag, kan de ha möjlighet att använda samma enhet hela tiden och har tillgång till en online-medel för att lägga till pengar som behövs så att de kan betala vägtull med färre stopp och startar eller utan ens att behöva sakta ner.

Att kunna fart genom en avgiftsbelagd väg kan vara mycket välkommet, men det kommer med en funktion som kan vara problematisk. När människor inte har den nödvändiga enheten eller dekal på sin bil, kan de undgå ibland avgiftsbelagda. Vissa elektroniska vägtullsystem enheter begränsa detta genom att göra människor passerar genom en Tollgate som bara fungerar om en person har tillräckliga pengar på sitt konto eller om föraren har nödvändig utrustning på ett fordon för att visa att han /hon har ett konto. Naturligtvis är nackdelen med att använda grindar som den gör långsam trafik, ibland till ett stopp och start framsteg.

En sak som kan sägas om elektroniska system för vägavgifter är att det är varierat. Varje system får arbeta lite annorlunda och kräver olika utrustning, dekaler eller andra saker för att få tillgång snabbare områdena transitering. Dessutom, även elektroniska system för vägavgifter kan önska på dessa rutter där tunga pendla trafiken inträffar, inte nödvändigtvis utesluter behovet av att ha människoliv samlare. I San Francisco Bay Area, till exempel, kan Fastrak program användas på ett antal broar: en bekvämlighet för pendlare, men relativt onödigt för de tillfälliga resenär. I slutändan kostnaden samla vägtull på elektronisk väg kan skapa en högre avgift, som sedan tilldelats täta och oregelbundna resenär i samma takt.

Det finns säkert positiva saker att säga om elektroniska vägtullar samling. Det är oftast lätt att använda, mer bekväm och det gör mer än att minska spilltid betala vägtull. När bilar bara göra korta stopp eller möjlighet att resa igenom utan att stanna, lägre utsläpp från fordon resultat. Det faktum att denna form av insamling kan minska utsläppsnivåerna inte går att nämnas, och intresset för insamling av denna aspekt enbart kraftfullt incitament att installera insamlingssystem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.