Vad är bolagsordningen?

bolagsordning omfattar de viktigaste dokument som överlämnades till staten eller styrande organ för att skapa ett bolag i ögonen på lagen. De är vanligtvis den sista delen av en utdragen process att skapa ett nytt bolag, och de cement principerna och viktigaste uppgifterna i verksamheten.

bolagsordning får några korta sidor, eller kan hundratals sidor lång, hemfalla åt juridisk text och detaljer varje liten aspekt av ett komplicerat företag. Detaljer som ingår i bolagsordning är vad bolaget är tänkt att utföra, (allmänt sfär av bransch eller typ av icke-vinstdrivande), sitt huvudkontor, officerare som kan namnges, och primära regler som inrättats för att diktera organisation och funktion företaget.

Skapa stadgar är en ganska svår process, och för alla utom de enklaste av företagsstrukturer en advokat är en nödvändighet. Vissa böcker, till exempel Nolo serien, försök att förklara stegen mot skriftligen bolagsordning på ett sådant sätt att alla kan göra det, men även med sådant stöd en advokat är en stor tillgång att se över din arbetet.

När bolagsordning har lämnats in och godkänts av staten, omvandlar företaget till ett bolag, och kan sägas ingå. Detta är vanligen betecknas med förkortningen Inc. efter att bolaget titeln.

bolagsordning består av, som namnet antyder, ett antal artiklar avgränsar struktur och metoder för företaget. Dessa läggs ut efter en relativt standardformat, som ser ut ungefär så här:

ARTIKEL I: typ av verksamhet -En beskrivning av verksamheten.

artikel II: namn Namnet på företaget.

ARTIKEL III: Term längd verksamheten kommer att förbli ingår, (oftast på obestämd tid, men i vissa fall kan det finnas en självpåtagna taket) .

Och så vidare, för så många artiklar behövs. Stock mellanhavanden, lön och mössor bonus, en begränsning av ansvar och annan bred information kan ingå i bolagsordningen. För mindre detaljer företagets stadgar används vanligen, även om vissa företag kan välja att ange de uppgifter som normalt finns i stadgarna i bolagsordning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.