Vad är avskrivningsmetod?

avskrivningsmetod är en betalningstillfällen plan-vanligtvis ett månatligt-skapas så att ett lån skall amorteras under en viss lånetid. De månatliga betalningarna hålls på ett fast belopp till dess att lånet betalas av. Bil lån och inteckningar hem använder vanligtvis avskrivningsmetod.

Till skillnad från andra återbetalning metoder lägger avskrivningsmetod några av de månatliga betalningen till räntekostnad och resten går till att betala av kapitalbeloppet, eller det belopp som lånas. Räntan beräknas på skulden nuvarande belopp och blir allt mindre när återstoden av lånet minskar. Med den nya metoden, i början betalningar går mestadels till att betala av räntan. Mycket lite av betalningen går mot huvudmannen saldot för den första flera år av lånet.

Det finns fyra typer av avskrivningsmetoder som vanligen används av långivare. Full amortering är den mest populära typen av lån. I slutet av lånet sikt kommer det utestående lånet sänkas till noll. Partiell avskrivning, å andra sidan, bara något minskar den resterande på lån med varje månatlig betalning. Genom att betala endast en del av beloppet kommer det att finnas ett utestående saldo i slutet av låneperioden.

En mindre populära avskrivningsmetod är den "ränta bara" metoden. Precis som namnet antyder, en individ gör månatliga betalningar som kommer att gå först mot intresse. I slutet av låneperioden, är det huvudsakliga balans densamma som i början. Den negativa avskrivningsmetod krävs det lägsta månatliga avbetalningar. Eftersom utbetalningarna är så låga, är räntan läggs till lånet varje månad och lånebeloppet ökar faktiskt i slutet av låneperioden.

Som ett exempel kan vi titta på en femton år inteckning till ett belopp av $ 100. 000. Använda fullständig återbetalning -metoden, skulle lånet vara helt amorteras i slutet av femton år. Med partiell avskrivning -metoden, en enskild skulle skyldiga mindre över $ 100,000 i slutet av lånet sikt. Enligt intresse endast -metoden, en person skulle fortfarande är skyldig hela $ 100. 000 i slutet av femton år. Använda negativ amortering -metoden, en person kommer att sluta på grund av mer än den ursprungliga $ 100. 000 i slutet av låneperioden.

avskrivningsmetod används också i fråga om till pensionering konton. I detta fall är den avskrivningsmetod en IRS-godkänd metod för distribution beräkning som gör det möjligt straff-fri tidigt utträde från personliga återlösningskonton. Men när den årliga fördelningen anslås ett fast belopp, är det aldrig justeras efter eventuella förändringar i inkomst eller förväntad livslängd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.