Vad är asymmetrisk konkurrens?

Asymmetrisk konkurrens är en term som anger direkt konkurrens mellan två enheter som inte nödvändigtvis använder samma typ av resurser eller strategi för att uppnå ett liknande resultat. I näringslivet, har asymmetrisk konkurrens alltid varit en del av processen av konkurrens. Under de senaste åren har fenomenet med ojämna fördelningen av resurser mellan konkurrerande enheter blivit allt vanligare i takt med nya idéer om affärsmodeller, företagens organisation och affärsmetoder har utvecklats.

Ett av de enklaste sätten att förstå grunderna för asymmetriska tävlingen är att undersöka en situation som innebär ett väl etablerat företag mot en start som erbjuder liknande varor och tjänster. Den väletablerade företag har ett fullt utvecklat affärsmodell, en solid kundbas, och ett rykte bland konsumenterna. Däremot kan nystartat företag arbeta med en annan affärsmodell, och har fortfarande inrätta en kundbas eller anseende bland konsumenterna. Konkurrensen mellan de två bolagen skulle anses vara ojämlik eller asymmetrisk, eftersom varje företag närmar sig uppgiften att vara lönsam på ett annat sätt.

Tillkomsten av Internet handeln har bidragit till att bränsle ökningen av asymmetrisk konkurrens inom många olika branscher. Onlinebokhandlare kunde träda fram som starka konkurrenter till lång tid återförsäljare som drev flera tegel och murbruk butiker. Först var affärsmodellen anställda av olika konkurrenter på slutkundsmarknaden annorlunda. Men som handlar varor och tjänster via Internet blev mer populärt, fann traditionella detaljhandlarna själva i en situation som inte bara har att konkurrera med andra återförsäljare som också följde mönstret för med fysiska butiker, utan också haft att göra med nyföretagande som erbjuds online shopping möjligheter. Resultatet är att dessa asymmetrisk konkurrenter inte bara trivdes med hjälp av en ny affärsmodell, men kunde locka etablerade jättarna i branschen att NYUTRUSTA sin befintliga affärsmodell till att omfatta en ny typ av försäljningsställe.

Ett exempel på den asymmetriska konkurrent kan hittas i nästan alla branscher. Avregleringen av telefonsamtal under 1980-talet öppnade dörren för många nystartade företag att börja erbjuda lokala och långväga telefonitjänster med hjälp av olika tekniker, modeller pris och service metoder leverans. Specialiserad telefonitjänster som audio telekonferenser, även som erbjuds av nyare nystartade företag som utmanat prissättningsmodell fastställts av stora aktörer i branschen och hjälpt till att göra telekonferenser överkomliga för små och medelstora företag. Även den matservicebranschen har exempel på asymmetrisk konkurrens, eftersom nya restaurangkedjor söka nya och kreativa sätt att ifrågasätta hur saker görs av väl etablerade restauranger.

I bästa fall gör asymmetrisk konkurrens det möjligt för nya företag med begränsade resurser att utveckla egna efter och hjälpa till att sätta en ny standard för en viss bransch. En av de realiteter asymmetriska konkurrens är att strategi bidrar till att uppmuntra kreativitet, eftersom det ofta krävs åstadkomma mycket utan en stor mängd resurser till hands.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.