Vad är Upphandlingsförfaranden?

alla organisationer som köper varor eller tjänster har standardiserade upphandling , de metoder de använder för att förvärva dessa saker. Dessa förfaranden omfatta alla aspekter av upphandlingen cykeln, inklusive val av leverantör, avtalsförhandlingar, orderläggning och betalning. Alla företag har regler för upphandling, och de används för att kontrollera utgifterna verksamhet, säkerställa lämplig godkännanden på plats och minska risken för överbetalningar. Upphandling eller förvärvet omfattar alla utgifter verksamhet, exklusive löner, och ofta utgör mer än 50 procent av alla utgifter.

Den primära drivkraften för utvecklingen av upphandlingsförfaranden är att kontrollera alla utgifter. Den faktiska metoder som används kan variera något men kommer att liknande. En lämplig godkännandeförfarandet innebär vanligen en uppdelning av arbetsuppgifter och inblandning av högre chefer för transaktioner som kommer att kosta mer än ett visst pris. Annan standard upphandling är att begränsa tillgången till de former beställning och kräver skriftlig fullmakt från en chef än den person som använder varorna. Denna separering av varorna mottagaren och godkännande är att säkerställa att en högre tjänsteman är medveten om ordning och kan bekräfta att material behövs och kommer att användas för rätt ändamål.

En annan vanlig upphandling är att skapa en kort förteckning över i förväg godkända leverantörer för specifika produkter. Leverantörer läggs till i listan genom ett anbudsförfarande som genomförs på en regelbunden basis. Denna process är utformad för att vara öppen och ge företaget en möjlighet att få rabatter i pris, för att uppfylla kvalitetsnormer och se till aktualitet för leverans.

Riskerna för ett företag utan en ordentlig upphandling är bristande budgetdisciplin, misslyckandet att uppnå en god värde och inköp bedrägeri. Många människor som inte har någon bokföring eller upphandling utbildning föraktar stegen i en upphandling begäran. Dessa processer är dock utformade för att spara både tid och pengar.

Andra gemensamma upphandlingar bl. a. att sätta värde tröskelvärden som utlöser olika upphandlingar aktivitet. Till exempel inköp som kostar mer än ett visst belopp kan kräva en beställning som skall godkännas av två nivåer av förvaltningen. En beställning till ett betydligt högre pris kan kräva ett förslag som skall utfärdas.

I vissa fall kan företag att vara tvungna att försvara sina inköpsavtal. Om en försäljare som deltagit i anbudsförfarandet känner att de inte hade fått en rättvis chans att konkurrera, en rättegång kan göras. Avtalsrätt är en källa till en stor laglig verksamhet, och företag med stark upphandlingsförfaranden i bäst position att försvara sina affärsbeslut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.