Vad är Teknikupphandling?

Teknikupphandling är en term som används för att beskriva inköp av teknikbaserade utrustning för ett företag eller en organisation. Det finns många olika typer av teknik, men denna term nästan uteslutande tillämpas på dator-och IT-relaterade inköp. Informationsteknik upphandling omfattar fyra typer av råvaror: mjukvara, hårdvara, konsulttjänster och support-eller underhållstjänster. Detaljerna för varje typ av råvara varierar och måste hanteras med försiktighet. IT-produkter är föremål för nästan ständig förändring, vilket kräver särskild uppmärksamhet för att säkerställa att bästa möjliga valuta för dollarn uppnås.

Det primära begreppet teknikupphandling är att avancerad planering, schemaläggning, och gruppen att köpa kommer att resultera i kostnadsbesparingar och en effektivare affärsverksamhet. Dessa leder till ökad lönsamhet. Koncernen köper, precis i tid leverans, förhandlat bulk priser och slutet av livets förnyelse klausuler är viktiga i teknikupphandling.

Teknik inköp som har fullgjorts på ett behov när det behövs är betydligt dyrare än en sammanslutning som köper. Till exempel kan en vanlig skrivare har ett pris på $ 200 amerikanska dollar (USD). Däremot kan en grossist säljer fem av exakt samma skrivare för $ 125 US-dollar vardera. Baserat på det inlämnade budgetar, ett företag kan direkt avdelningar att arbeta med inköpscentral att kombinera sina planerade utgifter för särskilda råvaror.

Denna process fungerar bäst i en organisation som har åtagit sig att minska kostnaderna. Frågor kring leveranstider, avtal följs, kundfrågor tjänsten måste lösas internt innan du går ut att ingå avtal. Koncernen köper är processen att kombinera det totala resurser som krävs för olika avdelningar och skapa en inköpsorder. Avdelningarna kan fysiskt belägna i en rad byggnader, med leverans datum, kvantiteter och villkor som anges i beställningen.

Lagom leverans är en central beståndsdel av teknikupphandling. Enligt denna modell är kostnaden för lagring transporteras av leverantören. Denna typ av leverans kravet är typiskt i kombination med grupp inköp, hålla lagringskostnaderna nere. Den inköpsavdelning ansvarar för att de köpt mängder av ämnen är redo och klara för leverans vid ett visst datum och tider.

Bulk prissättning och förhandlingar är mycket viktigt när du fyller teknikupphandling. Organisationer som kombinerar den totala kvantitet som anges för en bestämd tid skall kunna få lägre priser, baserade på ett särskilt område i förvärvet. Förhandlingarna är vanligtvis kompletteras med upphandling direktören eller ledande inköpsagent.

Technology har normalt en tre-års livslängd cykel. Hur dessa material förvaltas och fördelas är en viktig faktor. I de flesta företag, detta kort livslängd leder ofta till att företag leasing datorutrustning. Ingår i hyresavtalet är en utvärdering av produktens värde vid slutet av leasing. De material som återförs till leasingföretag, och ny utrustning köps, typiskt för samma månatliga betalningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.