Vad är International Procurement?

I en global ekonomi, är internationell upphandling en term som används för att beskriva processen med att låta företag världen över för att bjuda på kontrakt för varor och tjänster. Begreppet har vunnit popularitet som sjöfart och transport har minskat på grund av en tillströmning av billig, lättillgänglig och bränsle. Globaliseringen av storföretag har gjort det möjligt för dem att dra nytta av lägre lönekostnader och materialkostnader och samtidigt säljer samma kvalitet och kvantitet av produkter.

Det finns tre huvudsakliga fördelar för internationell upphandling: lägre kostnader, stimulering av en global ekonomi och ökad kundbas. De lägre kostnaderna som kan uppnås genom att köpa tjänster eller varor från andra län kommer från växelkurser och effekterna av specialisering. Vilka båda är centrala begrepp i nationalekonomi.

I internationell upphandling industriländer köpa varor från länder med en lägre dollar, få i valutaväxling. Denna procentsats varierar över tiden, men multiplikator ligger på en relativt statisk. Möjligheten att köpa mer med en dollar i en annan nation är en av de främsta drivkrafterna bakom överklagandet av denna typ av upphandling.

specialisering är den grundläggande principen att en del föremål har en lägre tillverkningskostnad, baserat på de fysiska eller mänskliga resurser som finns tillgängliga på olika platser. Specialiserade på detta område gör att en viss nationell ekonomi att erbjuda produkten eller tjänsten till en lägre kostnad att andra ekonomier, vilket leder till ökad kunder och fler ekonomiska möjligheter. Typiska exempel på detta är produkter som är infödd i ett land eller en region, men är dyrare att producera i en annan.

För att bygga en global ekonomi måste varje nation ha några bidrag eller korg av varor som de kan erbjuda till potentiella kunder. Om ett land är begränsat till endast de varor som det kan producera internt, då är det antingen nödvändigt att investera betydande offentliga utgifterna för att tillgodose alla behov eller lämna dessa behov ofyllda. Ett land utan naturlig olja kan bygga en mekanism oljeborrning, men skulle kunna använda den. Helst marknadskrafterna locka kunder till lägre priser och högre kvalitet på de produkter som tillhandahålls av olika nationer.

Den dolda förmån för internationell upphandling är den ökade kundbasen. När allt fler varor och tjänster som köps från andra länder, den rikedom i dessa ekonomier ökar. Detta skapar kapacitet för ökade utgifter, vilka kunder och företag att köpa varor och tjänster. Effektivt öka kundbasen då uppmuntrar fler utgifter och tillväxt, ger näring åt den ekonomiska cykeln.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.