Vad är Fordons Wrap reklam?

fordon wrap reklam är en typ av marknadsföring som uppnås genom gips ett helt fordon med en viss annons. När ett fordon har tagits upp i annonser blir fordonet då en form av mobil reklam. Inte bara är denna typ av reklam enkel att åstadkomma, har det också visat sig vara mycket effektivt.

Reklam kan användas på ett fordon genom att måla fordonet i fråga, även om de flesta företag väljer att använda vinyl dekaler för att uppnå reklam fordonet wrap. Anledningen till detta är ganska enkel: dekaler kan tas bort från fordonets yta lätt, medan färg är svårt att ta bort. Således är fler och fler företag att betala för att ha stora gjort dekaler som gör reklam för en viss produkt eller tjänst.

Ända sedan introduktionen av fordon wrap reklam har tryckerier komma med olika typer av dekaler som används enbart för detta ändamål. Vinyl dekaler som innehåller luftkanaler hindra någon dekal från bubblor. Vidare några dekaler innehåller mikroskopiska glaspärlor som hindrar en dekal fastnar på varje yta tills trycket har tillämpats på dekalen. Dessa saker var inte möjlig när fordonet wrap reklam först utvecklades.

Dekaler används för att skapa reklam fordon wrap kan tillämpas på rygg och sidorutor, men täcker ett framrutan rekommenderas inte. Den del av en dekal som placeras över ett fönster område brukar innehålla hål, så att passagerare och förare kan se igenom dekalen. Fordon wrap reklam kan hittas i de flesta stora städer över hela världen, även om vissa städer har förbjudit denna typ av reklam av olika anledningar.

Mobil reklam är inte längre tillåtet i New York City, eftersom myndigheterna har funnit att denna typ av reklam bidrar till trafikstockningar. Eftersom annonsörer söka tätbefolkade områden inom en viss stad, ett fordon som används enbart i reklamsyfte får lägga på bilköerna. Emellertid har annonsörer som hittats bort runt förbud, som en i New York City, med hjälp av offentliga transportfordon som rörlig reklam. Medan en stadsbuss kan täckas i en annons, kommer en buss inte lägga till trafikstockningar, eftersom den har ett särskilt syfte för att vara på väg under rusningstid.

I Norge är alla typer av fordon wrap reklam, inklusive kollektivtrafik reklam är förbjuden. Norska tjänstemän menar att i händelse av en olycka, skulle passagerarna har svårt att bryta ett fönster som är täckt med en tjock dekal. Även annonsörer försökt att bestrida detta påstående finns det en lag mot sjal reklam fortfarande inom Norge.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.