Vad är Fördelar öppen registrering?

Fördelar öppet tillträde är en tid, ungefär samma varje år, där ett företag eller annan organisation som regeringen tillåter människor att skriva in eller ändra försäkringar eller andra förmåner företag. Om inte människor har ett större liv förändras, till exempel ett barns födelse eller ett äktenskap, eller om de bara har blivit anställd med ett företag, är detta vanligen den enda tid på året när de anställda kan ändra försäkringen eller lotter förmån. Likaså saker som fördelarna öppen registrering period för Medicare är ungefär det enda gånger, men första Medicare berättigande, att människor kan förändra delar av deras Medicare täckning.

Det finns många saker som kan ändras i en förmåner öppen registrering period. Om ett företag erbjuder olika former av medicinsk försäkring, kan människor uppgradera eller nedgradera beroende på kostnader och täckning de vill ha. Om det inte är gjort tidigare i år, lägga till ytterligare personer till täckning planer, som nya makar eller barn, kan göras just nu. Andra planer vissa företag erbjuder inkluderar vision eller tandvård och anställda kan välja om du accepterar dessa planer, vanligtvis betala en liten avgift, eller inte betala för dem.

Förmåner inte bara gälla för medicin och hälsa täckning. Anställda kan ha möjlighet att köpa livförsäkringar eller gå med i en flexibel utgifter eller sparande hälsoplan. Dessutom kan bidrag uppgår till saker som 401ks ändras under förmåner öppen registrering period.

Det är inte bara anställda som kan göra ändringar under denna tidsperiod. Detta är en tid när arbetsgivarna kan omvärdera vilka typer av förmåner de ska erbjuda. De kunde helt ändra struktur eller värde av förmåner genom att byta till lägre planer täckning hälsa eller utesluta vissa saker, t. ex. tand täckning, livförsäkring eller sjukförsäkring. Dessa förändringar kan vara mycket svårt för anställda som har vant sig vid en viss nivå av extra täckning. Det kan betyda arbetstagare får inte bara se till att fylla i formulär och välja täckning, men de kunde sluta med att göra lite forskning och rusning efter nya läkare eller specialister.

Om inga ändringar görs, tenderar förmåner öppet tillträde vara relativt smärtfritt. Anställda måste helt enkelt komma ihåg att se till att fylla i alla nödvändiga blanketter innan tidsfristen så att de täcks, och smarta företag håller möten för att hjälpa en anställd i denna process. Om stora ändringar görs kan detta vara en tid av stor stress, i synnerhet är en anställd ombeds att betala samma summa för mycket mindre i olika former av täckning.

Program som Medicare erbjuder en öppen registrering period också, och detta är en tid för deltagarna att göra val om sin täckning för det följande året. De flesta kommer att behöva välja ett Medicare del D plan (receptbelagt läkemedel täckning), eller måste logga in med ett Medicare Advantage eller Medigap plan som omfattar receptbelagda läkemedel. Människor kan ha en hel del val att göra, beroende på område, och de behöver för att göra dem inom en viss tidsperiod, som vanligtvis inträffar i slutet av året. En Medicare kontor är en utmärkt resurs för att få frågor besvarade om val, och andra lokala organisationer kan hjälpa till med råd också.

I de flesta fall vi människor inte vänta på de fördelar som öppen registrering period för företag eller en regering att ändra på några saker. Ofta kan man byta läkare, även om de tillhör en hälsoorganisation, kan de måste ringa och utse en ny primärvårdsläkare. Lost försäkring kort kan bytas under hela året utan att vänta på öppet tillträde.

Vissa 401ks möjligt för människor att hantera sina pengar online och ändra hur de vill ha pengar att investera så många gånger som de vill. Men folk kanske inte kan ändra utsedda investeringsbeloppet. Som tidigare nämnts, saker som ett äktenskap eller en födelse är oftast undantag och tillåter människor att registrera nya familjemedlemmar i sjukförsäkring eller livförsäkring, om det kan finnas en ny registrering period som gäller, föreslå förändringar bör göras snarast efter händelsen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.