Vad är Back Office Outsourcing?

back office outsourcing blir ett vanligt val för många företag. I denna process några eller alla back office ansvar, såsom att hantera löner, administration hälsa sparkonton, skapa fakturering, löpande mänskliga resurser och /eller fylla ett antal IT-och data jobb inträde, har lämnats över till en tredje part, i stället för som hanteras i hus av de anställda. Detta kan ofta innebära besparingar för ett företag som kan betala lite mindre för tjänsten än vad det skulle kosta att behålla medarbetare i både lön och saker som sjukförsäkringsavgifter. Sparade beloppet tenderar att bero på vad som är laddad och där företagen får ut, företagens skickas till billigare främmande länder kan bli billigare, men är inte alltid företräde.

Det finns ett antal företag som är specialiserade på att tillhandahålla backoffice outsourcing tjänster till arbetsgivare. De kan utföra en eller flera av de arbeten som anges ovan och vissa specialiserade på områden som löne-eller informationsteknik. Som med nyanställning och företag måste fundera över värde för varje back office "outsourcing", och avgöra bygger på känsla, rykte, pris och andra faktorer vilka sannolikt kommer att göra det bästa jobbet. En avsevärd mängd förtroende måste föreligga eftersom företaget överlämnar kontroll, och därmed en del av sitt rykte, till en annan enhet. Att se till att jobben kommer att utföras för företagets standard och även i fortsättningen återspegla rykte företaget har etablerat är avgörande.

Mycket kan sägas om de ekonomiska fördelarna med denna form av outsourcing. Minskar eller eliminerar avdelningar kan spara pengar, och inte bara i de anställdas lön. Sådana val, beroende på dess omfattning kan tillåta företag att bedriva verksamhet från mindre företag. De kan spara pengar på saker som el och värme, anställa folk för att övervaka backoffice medarbetare, och det kan finnas andra besparingar. Till exempel hyra en avlöningstjänsten betyder kanske inte skriver ut checkar, en kostnad som lägger upp när det finns en massa kontroller för att skriva ut.

Visst finns det downfalls och kritik av denna praxis också. Backoffice outsourcing kan eliminera högre betalda arbeten, medan företag som erbjuder den kunde gå in och ge lägre betalda arbeten för människor. Vissa områden som informationsteknik vanligtvis skickas till ett annat land, vilket ger ett antal kvalificerade arbetstagare som inte längre kan hitta arbete i sitt eget land. Medan många människor medge att det är nödvändigt att lägga ut en del arbete, har det lett till en mindre välkomnande arbetsmarknaden i ett antal delar av världen.

En annan fråga i kritiken av backoffice-outsourcing avser bekvämlighet eller olägenhet vissa former av outsourcing innebär för en vanlig anställd. Anställda kan ha att interagera med en mängd icke-företag organ i frågor som sjukförsäkring, hälsa sparkonton och lönecheckar. Ibland företagen måste hålla företrädare fortfarande är anställd i Skeleton Crew backoffice så att arbetstagaren har stöd för att hantera de företag som hanterar olika aspekter av anställning. Att skapa dessa arbetstillfällen är faktiskt anses klokt eftersom ett kännetecken för lyckad outsourcing är att det största företaget som granskar de tjänster som erbjuds, vilket säkert att de bibehålla kvaliteten bästa representant för företagets värderingar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.