Hur värderar jag en Vintage Les Paul?

Gibson Guitar Corporation tagit steg för att utveckla den första kommersiellt framgångsrika elektriska gitarrer i världen. Sedan dess har intagit den höga kvaliteten och exceptionell hantverk som gjort Gibson gitarrer populär i hela decennier. Som en följd av detta har Gibson mest populära modell-Les Paul-utvecklat något av en kultstatus, och vintage Les Paul modeller ofta RAKET i värde. Några faktorer som avgör exakt hur mycket en vintage Les Paul är värt, och det kan hjälpa dig att ta del av de åtgärder som nämns här för att fastställa värdet på din egen vintage Les Paul.

Som med alla instrument prissättning, bör ditt första stopp göras den lokala gitarr butiken. Din lokala gitarr experter kanske kan hjälpa dig att bestämma modell, kondition och olika nyanser av din vintage Les Paul och därmed utlåning dig värdefull bakgrundsinformation om ditt instrument om du väljer att ägna en officiell bedömning. Ju mer du vet om dig gitarr, desto mindre troligt att du kommer att ta emot en lowball bedömning.

Efter att ha besökt din lokala butik, gör dina läxor. Lära sig så mycket om just din instrument som möjligt. Det kommer att vara viktigt för dig att förstå när din gitarr byggdes, vilka material har använts, hur elektroniken inuti din gitarr, och så vidare. Forskning på Internet ta reda på så mycket av produktionen historien som möjligt, så att du vet ditt instrument inifrån och ut innan det i händerna på en värderingsman. Om något är oklart kontakta någon direkt på Gibson Guitar Corporation.

Nästa steg i bedömningen av värdet på din vintage Les Paul är att kontakta en myndighet på området. Det bästa sättet att hitta en sådan myndighet skulle vara att kontakta Gibson Guitar Corporation direkt. De kan göra en direkt bedömning, eller så kan de hänvisa dig till en utanför gitarr bedömning expert som Gruhn Guitars i Nashville, Tennessee. En bedömning kan kosta uppåt på $ 50 US-dollar, men denna kostnad kan kompenseras genom värdet på din gitarr. Många vintage Les Paul gitarrer sälja för tiotusentals dollar, så om din är i gott skick, kan du vara i för en behandling.

När din vintage Les Paul gitarr har utvärderats, det kan vara klokt att få ett andra utlåtande. Även om detta inte kan vara nödvändiga i de flesta fall kan ett andra yttrande visa sig ovärderligt om du tänker sälja ditt instrument. Grund av den höga prislappen på de flesta vintage Les Paul gitarrer, du vill få den mest exakta bedömningen möjligt att få det verkliga värdet av ditt instrument. Försök få en officiell Gibson Guitar Corporation bedömning samt en bedömning av ett utomstående företag. Detta bör ge dig den bästa uppfattning om hur mycket ditt instrument är värt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.