Hur skapar jag ett företagets vision?

Ett bolag vision är ett uttalande som sammanfattar syftet med ditt företag. Uttalandet skall inspirera personal, ingjuta förtroende och representera din affärsidé. Processen att skapa ett bolag vision kan vara enkel, men det kräver kreativitet, klarhet i sinnet, och en vilja att ta risker. Det finns tre åtgärder som krävs för att skapa ett bolag vision: brainstorma om verksamheten identitet identifiera viktiga budskap och förmedla budskap.

Det första steget i brainstorming är att sätta på din kreativa tankeprocessen. Värm upp med ordet förening, kamikaze poesi, eller kluriga. Få ihop en grupp kreativa människor att hjälpa till med processen. Gå utanför din komfortzon och var inte rädd att prova nya saker.

Det kan vara svårt att tänka på enkla förklaringar som ger en överblick företag när du är djupt involverade i dag till löpande verksamhet. Till att börja med göra en förteckning över minst tre främsta drivkrafterna. Dessa drivrutiner är de objekt som är de största aktivitet varje dag.

Nästa, brainstorma om vad du skulle vilja tidigare klienter att säga om ditt företag. Definiera vad som är det högsta beröm för dig och hur viktig är feedback från kunderna för företaget. Gör sedan en lista över de hårdaste kritik du någonsin har fått i företaget.

Post dessa objekt på stora pappersark och sätta upp dem på en stor vägg. Markera alla verb i gult och understryker adjektiv i rött. Utvärdera verb och adjektiv för att lära sig mer om hur andra ser på ditt företag.

Skapa ett uttalande förslag till vision. Gör en lista med påståenden punkten att införliva alla punkter i din brainstorming. Arbeta med din kreativa och ledningsgrupp för att begränsa de uttalanden som en eller två meningar.

Fråga din verkställande personal och utvalda kunder att se över uttalandet och få deras ärlig bedömning. En vision är meningslös om det talar till personal och kunder. Skapa en fokusgrupp och granska feedback på företagets vision uttalande, gör justeringar efter behov. Infoga din vision uttalande i ert företags identitet.

Ha det postat i entré till ditt kontor. Lägg den framträdande plats i alla affärer publikationer. Upprepa din vision uttalande i meddelanden till personal och kunder. Använd uttalande att stärka uppdrag av verksamheten. Utvärdera nya idéer och projekt i fråga om anslutning till företagets vision.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.