Hur kan jag förbättra Quality Control?

Kvalitetskontroll är en systematisk process för att säkerställa att alla varor och tjänster som erbjuds av ett företag möta eller överträffa de krav som identifierats som nödvändiga för att attrahera, tillfredsställa och behålla kunder. Denna pågående processen för kvalitetsbedömning och förfining hjälper företag att förbli konkurrenskraftiga på lång sikt, samt säkerställa att företaget har ett rykte om att erbjuda kunderna med varor och tjänster som är av hög kvalitet. Som med många processer, finns det sätt att kontinuerligt förbättra nivån på kvalitetskontroll i nästan varje situation.

En av de mest effektiva sätten att mäta och förbättra kvalitetskontrollen är att genomföra en process som kallas Total Quality Management, eller TQM. I huvudsak innebär detta synsätt att se på varje aspekt av operationen, med början i upphandling av råvaror ända fram till leverans av färdiga varor till en kund. Även om detta tillvägagångssätt för kvalitetskontroll är intensiv, ofta kan identifiera små frågor som kan mogna ut till stora problem och hotar kvaliteten på de varor och tjänster som erbjuds.

Som en del av TQM, en strategi som kallas statistisk processtyrning är ofta anställda. Denna strategi syftar till att inte bara avgöra vilka material som används i tillverkningsprocessen, men också hur dessa material hanteras vid varje tidpunkt på vägen för skapandet av en slutprodukt. Detta synsätt på kvalitetsarbetet syftar till att förstå vilka faktorer som kan orsaka en del mindre mängd avfall i form av material eller tid. Genom att förstå vad som just nu pågår, är det möjligt att utveckla alternativa metoder som skulle eliminera detta slöseri med tid eller material, så att fler produkter skall produceras utan att kompromissa med kvaliteten på de färdiga varorna.

Eftersom mätning av kvalitet är en pågående process, det finns alltid en chans att förändra metoderna för kvalitetsstyrning från tid till annan. Till exempel, om ny utrustning är beställd som kan mer effektivt hantera de uppgifter som tidigare sköts av maskiner i två olika avdelningar, effektiv kvalitetskontroll kan medföra att de två avdelningarna slås samman till en enhet. Samtidigt ökade produktionen kan innebära att uppgifter en gång hanteras med lätthet i en enda enhet kan behöva vara åtskilda och blir funktionen av två olika avdelningar.

I de flesta fall mäta kvalitet är inte ensam ansvarig för en kvalitetssäkring enheten eller avdelningen. Istället varje avdelning som deltar i processen för att skapa varor och tjänster har vissa normer som det måste uppfylla. Genom att bryta ner den logiska utvecklingen av material genom tillverkningsprocessen, är det mycket lättare att identifiera ett fel i funktionen hos en viss avdelning och rätta till problemet innan det finns möjlighet till att en brist att skapa fler problem senare i processen. Upprättande och uppföljning av normer på avdelningsnivå är lika viktigt att kvalitetskontroll som övervakar den samlade tillverkningsprocessen.

datorteknik har gjort det möjligt att använda automatiska verktyg för kvalitetskontroll med stor framgång. Verktyg av denna typ är ständigt samla och organisera data i format som kvalitetskontroll och kvalitetssäkring personal kan utvärdera. Användning av den här typen av automatiserad mjukvara kan göra det möjligt att identifiera eventuella kvalitetsproblem innan de har möjlighet att påverka kunden, vilket gör företaget att behålla sitt goda namn och sin kundbas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.