Hur kan jag få en bok publicerad?

Många hamnen en hemlig fantasi om att skriva Great American Novel och sedan hitta de stora amerikanska förlaget för att uttrycka det i händerna på en ivrig publik. I verkligheten tar det ofta en stor del av tur, envishet och talang för att få en bok publicerad genom traditionella butiker. Boken förlagsbranschen har råd att vara mycket selektiv när det gäller att publicera nya titlar och få oönskad manuskript från okända eller oetablerade författare är även läsas av alla i ett beslutsfattande ställning.

Den traditionella metoden många börjar författare använder för att få en bok publicerad är att shoppa ett färdigt manuskript. Detta innebär utskick ett synopsis och kapitel prov på en föreslagen bokprojekt till en förläggare, som kanske eller kanske inte begära att få se hela manuskriptet. Ibland en början författare kan skicka en hel manuskript att blint förlag kända för att publicera liknande arbete. I konsten att berätta, kan detta kallas en "over-the-akterspegeln" in, eftersom vissa desperata författare har varit kända för att kasta hela sin oönskade manuskript genom fönstret ovanför en redaktör eller utgivare dörr.

Anledningen till att de flesta författare misslyckas med att få en bok publicerad genom en oönskad eller blind manuskript argument är volym. Många förlag emot tusentals oönskade manuskript med posten varje år, och erfarenhet har övertygat de flesta av dem att ingenting lovande någonsin kommer "over-the-akterspegeln. " Om man antar en anställd är tillgänglig att läsa igenom "slask högen" av manuskript, kan processen vara mind-bedövande. Ibland en författare hittar rätt förlag, vanligtvis ett mindre företag med en mycket kortare slask högen, och han eller hon skulle bli en bok publicerad genom en traditionell "oslipad diamant" rutten.

Ett annat sätt att få en bok publicerad är att finna en legitim litterär agent villig att slå upp ditt manus till höger redaktörer och förläggare. Nästan alla stora förlag enbart förlita sig på sakkunskap av litterära agenter för att hitta de mest lovande titlar. För att få en bok publicerad genom ett större förlag som Random House, skulle en författare behöver tjänster från en litterär agent med ett gott samarbete med den professionella förlagsbranschen. När en litterär agent lyckas sälja in en författarens manuskript till ett förlag, kan boken ligga på en utgivningsplan. Detta kan vara några månader till några år driftstopp innan publicering, men vissa författare kan få förskott i väntan på framtida försäljning.

Få en bok publicerad genom traditionella förlagen har blivit mycket utmanande under de senaste år, sedan stora förlagen inte kommer att läsa oombedda manuskript och mindre förlag är antingen inriktade på en viss nisch genre eller har lidit ekonomiskt. Denna verklighet har lett till ökad popularitet fåfänga pressar, förlag som avtal med enskilda författare att producera professionell nivå böcker för ett bestämt pris per bok. En fåfänga pressen är inte alltid arbetar på det bästa för en författare, men det borde ge en marknadsmässig bok för första gången eller lokala författare som har rutinmässigt avslås av publicister.

Det finns en skillnad mellan att ha en bok tryckt och har en bok publicerad, dock. Det finns en viss känsla av konstnärlig tillfredsställelse när en ny författare lyckas få en bok publicerad genom ett erkänt förlag. Köpare är också mer benägna att investera i en bok som innehåller alla öronmärks för en professionell publicering. Medan fåfänga pressar eller andra egna verk tjänster kan tillåta en författare att skriva ut ett manuskript i bokform, kan det vara bättre för en allvarlig författare med ambitioner att etablera ett författarskap för att hitta en litterär agent eller blera sig med mindre offentliggörande hp Innan man kontaktar ett stort förlag med en polerad och professionell manuskript.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.